| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 14/11 2004 kl. 22:00 15 kommentarer

Pannbiff med löksky

Det blev en riktig söndagsmiddag idag. Rejäl husmanskost.

Pannbiff med löksky, 4 portioner

6 hg nötfärs
1 gul lök, finhackad
1 ägg
0,75 dl ströbröd
1 dl mjölk
salt
peppar

löksky:

1-2 gula lökar, skivade
2 msk smör
2 tsk socker
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 tärning mörk oxbuljong
salt
peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla 5-10 minuter. Blanda ner färsen, finhackad lök, ägg och kryddor. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Efterstek biffarna i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta. Skala och skiva löken och bryn i stekpanna eller kastrull. Tillsätt sockret mot slutet och låt det karamelliseras lätt. Pudra över mjölet, tillsätt vatten och buljongtärning. Låt såsen koka ihop en stund (och tillsätt ev mer vatten) och smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans potatis och saltgurka.

Liknande inlägg:

15 svar till “Pannbiff med löksky”

  1. Elin skriver:

    Men det är väl sjukt gott med riktig husmanskkost! Hemmatrillade köttbullar med kryddpeppar till exempel! Eller mammas kåldolmar! Å ugnspannkaka! Å hemgjort rotmos! Förresten laxpudding borde ju räknas in, det är ju tokgott!

  2. Göran i Skäne skriver:

    Kanon och thanks. Mv. Göran

  3. Johan skriver:

    Jag säger bara gott gott i gott gott ett kanon recept som varmt rekommenderas.:grin:

  4. hmmm skriver:

    öss i lite feta ost och skär ner lite oliver. sen är den fulländad

  5. salles kök skriver:

    Klockrent…svårt att misslyckas….har många favoriter…men denna ligger på Top 10 listan.

    Mvh Salle

  6. Henrik skriver:

    Håller på med detta just nu.. Ser sjukt lovande ut..

  7. Ted skriver:

    Jag misslyckades! 😯
    Mina köttbullar/pannbiffar höll inte formen, men jag skyller det helt och hållet på att jag inte förstod vad ströbröd heter på tyska och lurades av tanten i affären.
    Men smaken påminde om sverige iallafall även om det mest såg ut som en köttröra. Tack för receptet

  8. Helena skriver:

    -> Ted: Ojoj… vilket öde. Riv skorpor om du får tag på sådana eller använd en skiva vitt formbröd. Och kommer du på vad ströbröd heter på tyska får du gärna tala om det. 😉

  9. Elin skriver:

    men Helena du som är gammal tyskafröken, nu blir jag alldeles ställd!:shock:

  10. Kejikeo skriver:

    Varför ska man sätta på ugnen på 200 grader för? Står inte att man skall placera biffarna i ugnen, eller något annatl!:evil:

  11. Kejikeo skriver:

    Beklagar mitt föregående inlägg, såg nu att man ska eftersteka dem i ugnen. Till mitt försvar kan jag säga att jag är man. 😳

  12. The Visitor skriver:

    Muchos tacos! Mycket tack!

  13. Lasse skriver:

    Ska just testa detta recept som jag hittade nu. Om ni inte redan kommit på det så heter ströbröd på tyska Paniermehl och hell om det ska vara var ljust. Som extra bonus får ni ströbröd på franska och italienska: Panure (blonde) resp Pane grattugiato. Bor i Schweiz 😉

  14. patricia skriver:

    Hej
    hur får man pannbiff att bli som skolans?
    De man gör hemma blir ju osm platta köttbullar!

    kram patricia

  15. patte skriver:

    Patricia du går till eldorado och köper deras hamburgare för 5,90 kr/ KG
    🙁 🙁 🙁

  16. […] snabbinlagda gurkan är ett måste till köttbullar, pannbiff, köttfärslimpa, stek, kalops och stekt strömming (eller sill som det heter på mitt […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *