New York: glutenfritt på Friedmans

Hurra för Friedmans säger jag efter en vecka i New York. Det är en “vanlig” restaurangkedja men har så galet bra utbud på glutenfritt. Vi åt frukost ett par gånger på den vid Hells Kitchen och den vid Heralds Square – och hann även med deras happy hour för lite småplock mellan lunch och middag. Man behöver absolut inte ha celiaki för att hänga här, utan enbart för att man gillar goda grejer. Men fattar varför de är hyllade i facebookgrupper som diskuterar glutenfritt på semestern. Gud vad bra. Alltifrån bananbrödet till det koreanska kycklingvingarna till vad-det-nu-var-med-pastrami. Menyn verkar variera sig lite mellan restaurangerna. Här tar vi med oss hemläxan hem om att göra  Apple Cider Bellinis som drink och att försöka kopiera deras galet goda mac and cheese bites. Och det faktum att vi borde åka tillbaka.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.