Middag på Matbaren

Vi har pratat hur länge som helst om att återse Matbaren. Lätt att gilla alla vinklar och vrår på Grand Hotel av olika orsaker på grund av en massa fina minnen. Var tvungen och bläddra i bloggarkivet och såg att vi var Matbaren 2009. Hur fort går tiden? Har vi inte vart där på lunch sedan dess? Hjälp minnet sviker mig lite. För det kändes som typ IGÅR när vi var där. För allt är sig likt. På ett bra sätt såklart.

På snacksmenyn innan maten. MD:s variant på korv med bröd. Herregud vilken himmelsk grej.

Dock betydligt lugnare sittning denna gång. Vill minnas att vi hade barnvakt förra gången och att vi stressade igenom ätandet lite. Nu när barnen kan vara ensam hemma så hann vi med en fördrink innan vid Omnipollos Flora i Humlegården, och senare en lång promenad upp på Kungsholmen innan hemgång.

Alltså kvällens fyra-rätters-meny. Fantastisk. Rekommenderar även vinpaketet.

Ceviche på gös med stenbitsrom, salsa verde och avokado.Fantastiskt.
5 veckors hängmörad ryggbiff på levain med mälarlöjrom, pepparrot och äggula. Fantastiskt.
Vit sparris med sotade spritärtor, tryffel, vasslesmörsås och spetskål. Fantastiskt.
Hällstekt lammsadel med tryffel och romesco. Plus valenciamandel, zucchini och salt citron. Fantastiskt.

Efter de här fyra tallrikarna orkade jag ingen efterrätt. Så trist. Och när de kom in med jordnötsbräck och madelener till notan mäktade jag inte med en smula. Så i stunden insåg jag att det bara fanns en sak att göra – vikte ner godbitarna i en servett (!) i handväskan, och så åt jag en och annan på kvällspromenaden upp till Mälarpaviljongen för en night cap. Bra så.

Fantastiskt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.