Jordgubbscobbler

Den här är från den där veckan vi fyndade sex kilo jordgubbar för liten peng. Måste erkänna att jag kanske ätit tillräckligt med jordgubbar för i år. Recept lånat rakt upp och ner från Fredriks Fika. Godast samma dag. Kom på efteråt att bären kanske ska vara i botten på en cobbler och inte ovanpå? Här är ett liknande recept med havregryn och grädde i pajdegen.

Jordgubbscobbler

En mitti-mellan-form ca 20×25 cm.

PAJDEG:

  • 4 dl (glutenfritt) vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 100 gram rumstempererat smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg

TOPPA MED

  • 300 gram jordgubbar (en låda ungefär)
  • 0,5 dl socker (beror på hur söta jordgubbarna är)
  1. Förbered jordgubbarna: skölj, snoppa och skivas.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en större skål. Tillsätt smör i bitar. Arbeta med händer för att fördela smöret till en smulig deg.
  3. Tillsätt mjölk och ägg. Arbeta ihop till en lös deg.
  4. Tryck ut degen i en form ca 20×25 cm.
  5. Fördela jordgubbarna över hela degen. Strö över socker.
  6. Baka mitt i ugnen 25-30 minuter på 200 grader tills pajen har fått fin färg.
  7. Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.