Två dagar i Las Palmas

Efter våra dagar på Teneriffa tog vi färjan över till Gran Canaria. Från början fanns planen att kombinera med några dagar på La Gomera men det föll lite utanför vår budget på grund av båtpriser över nyår plus att många boenden redan var uppbokat.

Blev helt annat tempo inne i Las Palmas jämfört med byn vi just lämnat. Hotellet var ok men inget att rekommendera. Hade inte lika bra flyt med maten heller då en av barnen fick i sig gluten trots att det var beställt ”bara”  färsk fisk och potatis. Och trist nog var La Korianda stängt den här veckan, de har helt glutenfri menu, så det blev en lång promenad i onödan.

Men några bra saker :

1. Hittade GOTT glutenfritt bröd. Guirlache Guanarteme är ett finare bageri med en generös hylla med glutenfritt. Både med bröd, småkakor, granola, desserter men även fina tårtor. Rekommenderar även deras glutenfria croissanter.

2. Hittade goda pinchos på Encurtidos Anteqvera väl gömt inne på Mercado del Puerto. Inte så mycket glutenfritt här ska tilläggas. Men skönt att pausa på ett litet lugnare hörn av turiststråket.

3. Åt god middag på Madre del Amor.

4. Inte helt enkelt att hitta glutenfri frukost men blev en bra kompromiss med att beställa ”bowls” utan granola på Juicy Avenue Las Canteras.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.