Veckan som gick

Vill egentligen bara skriva om lättsamma och roliga grejer men så klart att den gnagande oron om vad som händer i Ukraina finns där. Hela tiden. Men kanske mat är trygghetsknarkande att tänka och fokusera på?

Minnesvärd kväll på Operakällaren. Så fint på alla sätt.
Nöjd fyrfoting på AW. Speciellt när det vankas gratis köttbullar.
Minstingen och jag pep iväg på tidig frukost på Café Pascal på Blekingegatan medan en av systrarna hade uppvärmning för tävling på Eriksdalsbadet. Hallå, hur gått med croissant fylld med äggröra och spansk skinka. Gillar Pascal!

Måndag: Grön ärtsoppa. Olika varianter med toast. Så smidigt att börja veckan med ett soppkok, eftersom det är bra rester för de som tränar tidigt under veckan.

Tisdag: Någon slags indisk vegocurry. Med bland annat bladspenat, blomkål och kikärtor. Perfekta vegorester att ha som back-up i frysen. Plus ris och mango chutney.

Onsdag: Polentapanerad skrei toppad med kräftröra. Typ tänk skagen fast med kräftstjärtar. Plus överbliven stenbitsrom från i fredags. Potatis. Gröna ärtor. Riktigt GOD vardagsmiddag.

Torsdag: Middag på Operakällaren. Sen rullade jag hem med huvudet under vingen, som Helena brukar säga. Inget fotande för kommande inlägg, den här fina kvällen lägger jag direkt i minnesarkivet. Men så härligt att vara tillbaka här igen.

Fredag: Hemskt förutsägbart men det blev visst biff & bea-kväll igen. Rucolasallad.  Smala pommes i aifryern (hitills är den faktiskt över förväntan). Hasselnötsglass.

Lördag: Hade lösa planer på att äta en spontant middag på MoS innan hela familjen äntrade Friends Arena för Mello-final. Jamen herregud vad hysteriskt det var. Men tog ett gott beslut och svepte in på Joe& the Juice, åt goda glutenfria mackor och smoothies i ett tyst (!) hörn. Och kände oss som vinnare när vi efteråt passerade de röriga restaurangerna. Ingen högoddsare att vi äter middag hemma nästa gång vi planerar en kväll på Friends.

Söndag: Fint bortbjuden på middag hos Helena. På tal om att rulla hem mätt och belåten 😍.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.