Veckan som gick

Vecka fem – check. Och hej februari. Den här månaden börjar båda tonåringarna med Projekt Tandställning. Den ena i tisdags. Så nu tar vi matplanerandet till en ny nivå. Hjälp det här blir ju inte helt enkelt. Just nu är det en massa skavsår och en hel del alvedon. Lite som att slungas tillbaka i en tidsmaskin till småbarnsåren då allt fick tärnas eller mosas. Den här veckan har hon tagit sig fram på tjockyoghurt, glass, avokado och typ köttfärssås. Åh vad de är tappra ändå som ska igenom sådana här projekt.

Ngn slags vegetarisk koreansk gryta med kimchi som fredagslunch på Bromma Bistro.

Måndag: Färsk lax i ugnen. Hollandaisesås. Potatis. Lättkokta morötter, sockerärtor och gröna ärtor. Googla förresten Delia Smiths recept för hollandaise, så himla bra! Har rätt smörighet och så fluffig vid servering. Överbliven sås är ju som gjort för lunchmackor med pocherat ägg, spenat som fått vända snabbt i pannan, plus bröd. En ynnest att ha redo i kylskåpet.

Tisdag: Vego. Varm vintersallad med buttnerutsquash, svartkål, chevré och aprikosdressing. Återkommer om receptet. Rester åkte ner i en wrap till lunch.

Onsdag: Mer vego. Falafel. Rödbetshummus. Bladspenat. Fetaoströra. Stekt parika. En urgod röd röra som maken  kokade ihop, lite som en muhammara fast utan valnötter, äsch jag har faktiskt ingen aning om vad det var. Pitabröd. Hade glutenfritt pitabröd från märket Moilas som fick tummen upp. Resterna återuppstod på lördagslunchen.

Torsdag: Torsk med äggsås. Potatis. Grönsaker.

Fredag: Italiensk chark och ostar. Crostinis. Oliver. Kronärskockedipp (förlåt men hur gott).

Lördag. Club Sandwich.

Söndag: Jag och 13-åringen åt middag på Astrids vid Ängbyplan. Länge sedan jag var där. Åt mycket GOD middag. Övriga i familjen beställde hem indiskt. Win-win.

Veckans bästa middag! Tjälknöl med västerbottenspure. På Astrids. Så bra!

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.