Veckan som gick

Vi har haft karantän den här veckan. Båda tonåringarna testade positivt trots att de vart dubbelvaccinerade i två månader. Äsch de har hur många klasskompisar som helst som har insjuknat så det var väl ingen högoddsare att de skulle testa positivt. Efter att ha kommit runt viruset i 22 månader. Minstingen hade covid i december, slapp karantän och blev familjens klippa med att gå och handla vid behov. Det gillade hon, haha.

Måndag: Vegansk curry med kikärtor, spenat och sötpotatis. Ungefär som den här. Ris. Limepickles. Mango chutney. Curryn blev mina luncher under veckan tillsammans med varmt orientbröd. Överblivet ris blev barnens fried rice till lunch under veckan.

Tisdag: Fish & chips. Fuskvarianten med färdigpanerade filéer. Men det är en av ok glutenfria halvfabrikat som hamnar i vår frys och så här en karantänvecka verkligen guld värt. Ugnsrostad potatis. Gröna ärtor. Tartarsås. Vips fick vi “hemlängtan” till England.

Onsdag:  Stekt sidfläsk, vilket är det närmaste vi hittar som är som brittiskt backbacon. Blomkålsgratäng. Hittade sojabollar i frysen som vego.

Torsdag:  Harissamarinerad kyckling. Fetaostgratinerade grönsaker i ugnen. Spenathummus. Saffransris. Ajvar.

Fredag: Tioåringen preppade hamburgare till alla.

Lördag: entrecôte och bearnaise. Det vanliga upplägget med vitlöksgratinerad portobellosvamp. Tomater och potatis i ugnen.

Söndag: precis beställt hem indiskt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.