Koreansk gurksallad

Sist jag gräsänkade gjorde barnen någon-slags-asiatisk-fusion-bowl-bar till middag. Ett gäng olika tillbehör helt enkelt där man fick plocka ihop sin egen favorittallrik. Tänk svart ris, sojabönor, mango, marinerad kål, avokado, såser osv. Valfritt protein. Enkelt fixat och ev rester blir bästa hemmalunchen dagen därpå. Det här receptet från ICA blev helt klart en av mina favoriter.

Koreansk gurksallad

  • 1 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1/2 kruka gräslök
  • 2 msk risvinäger
  • en nypa chiliflakes
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön (rosta i en torr panna om du vill)
  1. Skiva gurkan tunt med en hyvel. Lägg i en skål. Blanda med salt och socker. Låt stå 10 minuter.
  2. Klipp ner gräslök.
  3. Rör ner vinäger och sesamolja. Stänk över chili flakes. Rör ner sesamfrön.
  4. Smaka av – ev lite mer salt och ett par stänk peppar.
  5. Förvaras i kylskåp en timme innan servering.

4 kommentarer

  1. eastcoastmom i CT

    MÅste testa! Och här i USA kallar vi den där blandningen för Poke bowl, men det vet du säkert redan. Vi åt det flera gånger när vi var på Kauai och Maui i maj, och gör egen här hemma i Connecticut.

    1. Elin

      Ja poke är den nya hämtmaten här borta i förorten. Lätt svennifierad. Gissar att svenskarnas intresse för sushi som bidrar till att det är lätt att gilla rå eller halstrad lax på sallad?

  2. Helena

    Mums, det här måste jag prova. Känns som ”mina smaker”. Vad marinerade ni kålen i?

Lämna ett svar till Elin Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.