Currydipp

Jag erkänner att jag är svag för riktigt bra brittisk fish & chips. Återkommer alltid till kravspecen med att ha den friterade paneringen p-e-r-f-e-k-t. Att fiskfilén ska vara fast och inte vara vattnig. Krispiga fries. Allt rykande varmt. Aaaahh! Saknar redan de där torsdagskvällarna när fish-and-chips-trucken rullade in i byn borta i England. Kön som ringlade med två meters avstånd ner för vår high street. Röken från trucken som ångade upp mot kvällshimmlen.

Ej att förglömmma – tillbehören. Vem som ville ha mushy peas. Inte glömma ett par stänk maltvinäger (till de som tål gluten). Plus vilken SÅS. Länge röstade jag på tartarsås. Men insåg senare det härliga med currysås. Har man tid kan man göra den här katsusåsen. Men den kräver lite fix. Så för trötta kvällar med halvfabrikat i ugnen tycker jag den här currydippen funkar fint. Kanske inte en autentisk “chip chop curry sauce” men passar fint för ändamålet .

Currydipp

  • Blanda 1 dl Hellmans majonäs med 1 dl Creme fraiche i en skål. Jag använder lätta varianten av båda eftersom fish & chips är rätt energirik mat.
  • I med 3 teskedar “vanlig currykrydda”. Ett stänk av paprikakrydda och chilipulver. En nypa gurkmeja om du har hemma. Lite salt och peppar. Sedan det som faktiskt gör dippen komplett – en pytteliten nypa strösocker. Kan uteslutas så klart. med det gör endå en del för smaken.
  • Låt stå en timme innan servering. Serveras kall.

2 kommentarer

  1. elsa

    nyfiken på om ni flyttat tillbaka till sverige?

    1. Elin

      Hej Elsa! Ja hela familjen är tillbaka till Stockholms asfaltsdjungel igen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.