Veckan som gick

Hurra för att vi ändå är “nästan ute ur pandemin” här borta. Måndagens nya lättare regler har verkligen vart varit efterlängtad. Barnen slipper ha mask på sig under lektioner och har nu bara på bussen. De fortsätter med hemtest två gånger i veckan tills vidare. Kyrkan har öppnat upp för ungdomskvällar i byn. Vårt fina café har målat om och öppnat upp för gäster inomhus, i fredags var det äntligen frukost där. Tonåringarna har vart på fest. Och jag kanske har rullat hatt.

 

Veckans middag:

Måndag:  Shephards pie. Med gårdagens hjortgryta.  Vegopaj från Genius som, ja vego. Ugnsrostade grönsaker.

Tisdag: Ganska vego. Gnocchis med citronsås och sparrisbroccoli. Några i familjen stärkte upp med någon slags salciccia.

Onsdag; Kyckling i ugnen kryddad med tajín. Coleslaw. Färska majskolvar. Ugnsrostad potatis.  Husets alla chilisåser. Vi kan ha några för mycket.

Torsdag: Restfest. Lite paj från i måndags. Lite korv från i tisdags. Kylens alla grönsaker i en sallad. Jerseypotatis i ugnen.

Fredag: Tonårsbarnen var på fest. Vi andra hämtade matlådor från pubens deli. Bland annat lasagne.

Lördag: Pulled pork burger för 3/5 av familjen. Utom för mig som åt indiskt på restaurang med en annan mamma. Och 15-åringen var på fest.

Söndag: Sunday roast. Plus äppelpaj med vaniljsås.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.