Veckans bästa

Hej! Nytt år! Inte så många nya löften mer än att ta orka sig igenom vinterns alla restriktioner. På annandagen fick vårt landskap nya regler igen, nu är vi tillbaka på nivå 4. Förstår verkligen om ni inte hänger med om vad som gäller här där vi bor, för det gör knappt jag. Men just nu är det bara mataffärer öppna och sociala kontakter utanför familjen minimeras ner till max en person på distans i parken. Om man vill mötas upp i regnet.

Äsch det är lite segt nu. Advent höll det kollektiva humöret uppe men nu känns det som en evighetslång sträcka med begränsningar. Och hallå vädret, du är inte till din till din fördel.

VECKANS MIDDAG:

MÅNDAG: Pasta med ansjovis / strimlad kål / vitt vin / citron / västerbottensost.

TISDAG: Ett varv till med julskinka och en gräddig potatisgratäng. Vinbräst rödkål.

ONSDAG: Wok.

TORSDAG: Ett ganska lågmält nyår. Använde upp rester från jul till förrätt: västerbottensostflarn med räkor, stenbitsrom, salladslök, créme fraiche. Ett ganska säkert kort till varmrätt: biff med bearnaisesås med vanliga tillbehör. Chokladmousse med kastanjepuré till efterrätt.

FREDAG: Fajitas.

LÖRDAG:  beställde indiskt från en ganska ny restaurang en mil bort som kör ut mat till vår by. Helt ok. Inte exceptionellt bra men inte den sämsta. Provar säkert igen om några veckor.

SÖNDAG: ikväll blir det middagslådor från vår deli. Maken har en favoritlåda med lever, bacon och njure + rosmarinpotatis. Ja den kan han ju få äta själv. Jag har paxat deras fish pie. Barnen delar på en cottage pie. Fullt möjligt att det även blir sticky toffee pudding. Bärig sorbet som glutenfritt.

2 kommentarer

  1. Veronica

    Ja vem hade kunnat tro detta förra gången vi firade nyår!? Saknar umgänge, fest och kulturella aktiviteter och lider med alla som suttit helt ensamma i karantän. Här i Sverige har vi ju inte haft lika hårda restriktioner som er i England så förstår om det blir extra jobbigt för er. Vi är ju liksom inte van att inte få tag i mat osv. Extra ”meckigt” när någon i hushållet har celiaki kan jag tro. Men vi får hoppas på bättre tider framöver. Denna blogg är absolut en av ljusglimtarna under 2020. Stort tack för det! Nu håller vi tummarna för att vaccineringen ska bli klar så fort som möjligt och vara så verksam som de säger. 👍 Gott Nytt År till er alla som sköter bloggen! 🎉

  2. Elin

    Jag relaterar! … och jag saknar att kunna planera! Att ha något framledes att förhålla sig till. Vi hade hoppats på två nätter i Brighton under mellandagarna men det fick bokas av i sista minuten. Vi tyckte vi hade säkrat dagarna med bil och egen lägenhet men nej det gick inte. Just nu är kalendern ekande tom. Blir nog ”ingenstans” på sportlovet och ”kanske någonstans typ ganska nära” på påsklovet. Aaargh!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.