Veckans bästa

Tänk att det blev jul ändå. Vi har pratat en del om det, jag och minstingen under december; om det kommer att kännas som “jul” detta pandemiår med en halv miljard restriktioner. Åh det känns lite blandat tycker jag. Det har varit mysigt med lata dagar i julpyjamas, ett gäng julfilmer,  julmat såklart och julklappar under granen. Men nog har det känts lite konstigt på samma gång.

Julpeppen!

Fast det bästa ÄR nog som vanligt resterna. Vi äter inte julmat i förväg. Så jag njuter verkligen av mellandagarnas restfest. Jag vaknade först av alla på Annandagen. Min mackfest framför morgontvn där och då var kanske min bästa stund på julen, haha!

ScandiKitchens prinskorv! Roligt ändå att det går att göra ett komplett svenskt julbord här borta.

Veckans middag:

Måndag: Vego! En av barnen kavlade upp ärmarna och gjorde soppa på potatis och blomkål. Plus ostgratinerad toast.

Tisdag: någon slags kinesisk fläsksida, grönsaker och ris.

Onsdag: Carbonara.

Torsdag: Julafton! Vad vi inte visste när vi flyttade hit var att  pubens juldagsmiddag är uppbokad ett halvår i förväg. Och vi var lite pepp på att börja julen där. Så vi stuvade i julmatsagendan och åt kalkonmiddag på puben på just julafton. Förvirrande för julhjärnan…

Fredag: Juldagen! “Svenskt julbord” hemma. Skinka från vår köttdeli. Jag trillade 2 kilo julköttbullar så nu har vi ett stort lager i frysen. Två sorters sill. Janssons frestelse. Gravad Lax (från Waitrose) med hovmästarsås. Knäckebröd. Västerbottensost. Rödbetssallad. Och ej att förglömma – ägghalvor med majo, räkor, stenbitsrom och den obligatoriska dillvippan. Vad dricker ni förresten till det svenska julbordet? Här blev det öl till maken och  cava till mig. Julmust till barnen. Ingen orkade efterrätt så det blev godis i soffan.

Lördag: Annandagen! Rester från kvällen innan.

Söndag: kalkonbröstfilé i ugnen. Tranbärssås. Gräddstuvad purjolök. Ugnsrostad potatis. Morotspuré.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.