Veckans bästa

Det är lite av en snitslad bana med alla bud när det gäller att anpassa till vad som gäller för covid-19. Årskurs 7, 9 och 13 på barnens skola är isolerade i två veckor grund av en har testat positivt för covid-19 i respektive årsgrupp. Mina tjejer går i 8:an och 10:an. Till deras fördel är det just nu ganska tomt på skolbussen och många färre i skolans korridorer.

Vi fortsätter med “lockdown” åtminstone till andra december. Sedan väntas mer lokala riktlinjer. Vårt landskap har hälften så många smittade just nu jämfört med det nationella genomsnittet, vilket är skönt. Svårt att planera julen dock om huruvida vi kommer att åka upp till North Yorkshire eller inte. Äsch vi har till 99,9% bestämt att vi blir hemma över jul oavsett om det går eller inte. Tänker att julen kan bli riktigt fin här i vår by.

Adventshybrisen slog till idag och vi har beställt en massa julpynt. Plus de första julklapparna. Köpte amaryllis och hyacinter tidigare i veckan. Nästa söndag går vi all in med att klä julgranen och ta fram allt julpynt. Gillar trots allt advent mer än själva jul.

Veckans middag:

Måndag: “Veckans fisk”: pasta med grönkål, ansjovis, citron och chili. Plus lite riven parmesan.

Tisdag: Vego! Rödbetssoppa.

Onsdag: Vego! Risotto med svamp och tallegio.

Torsdag:  Maken preppade en skinkstek – och vips fanns det pålägg resten av veckan. Rostade brysselkål i ugnen med parmesan. Plus en grönsaksgratäng. Pescitarianen hittade en salmon bake i frysen.

Fredag: Fajitas. Med bland annat sötpotatis-och-svarta-bönor-röra. Pico de gallo. Guacamole. Salsa. Gräddfil. Riven ost. Flankstek från vår köttdeli.

Lördag: Hämtpizza. Ja samma som förra helgen. Vi har lite hybris över att det går att hämta pizza här i byn. Plus oliver och arancinis på risotton från i onsdags. Häagen-Dazs.

Söndag:  Kyckling – grillad i vår nya grill! Brödsås. Bräserad savoykål. Gröna ärtor. Ugnsrostad potatis.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.