Veckans bästa

I måndags var det minstingens tur att få gå tillbaka till skolan efter nästan ett halvår hemma. Pirrigt och efterlängtat. Nu går hon i femman! Hemma i Sverige hade hon gått i trean så det känns fortfarande lite konstigt att säga FEMTE klass. Att äntligen få köpa en nya skolrygga till skolstarten var så befriande. Ett tecken på att hemskolningen ändå äntligen är över. #okjagskaläggadethärbakommignu

Hann med ett glas prosecco i vår pubs trädgård igår. Har jag ens druckit prosecco i år?! Nej inte så mycket festligt över det här halvåret.

VECKANS MIDDAG

MÅNDAG: Vego! Lasagne med svamp. Vips försvann alla udda grönsaker, zucchini, bladspenat och sötpotatis. Åh vi måste äta lasagne oftare! Så himla smidigt att hacka ner allt möjligt glömt från grönsakslådan.

TISDAG: En återkommande favorit här hemma: chili con carne med grönsaksris. Kokar ofta dubbel mängd eftersom det är så himla bra rester. Plus gräddfil, jalapeños och chilisås till. Fiskburgare till pescitarianen.

ONSDAG: lammkotletter, matig quinoasallad och en fetaoströra med soltorkade tomater.

TORSDAG: bakad potatis med tillbehör. Bland annat chili-hopkoket från tisdagen.

FREDAG: Fajitas med flankstek. Minstingen med kompis bakade chocolate chip cookies som blev glassmackor till efterrätt. Dvs lägg bästa sortens vaniljglass (jag köpte delins hemgjorda) och lägg mellan två kakor.

LÖRDAG: Jag vet att vi upprepar oss men det blev pizza med småplock. Slappt som vanligt med  att köpa “tescos finest” som är helt ok att ha som slices. En med räkor, parmesan och chili. En med skinka, portabellosvamp och mascarpone. Blir nog alltid dom? Sedan två glutenfria margeritas som toppades med burrata, karamelliserad lök och portabellosvamp. Ryktet säger att vårt lilla café rakt över gatan ska börja med vedugnseldade pizzor i höst så kanske att våra pizzakvällar blir än mer uppgraderade framöver.

SÖNDAG: har bokat tidig middag på vår pub vid fem. Lutar åt att jag beställer kummel. Eller så går jag på barnens rekommendation om deras kycklingburgare. Allt på deras meny är så bra!

Veckans godaste middag! Bakad potatis med chili con varne, tärnad bacon, jalapenos, riven cheddar och gräddfil.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.