Veckans bästa


Så var äntligen första veckan i september här. OCH. Två av barnen började skolan i torsdags. 170 dagar sedan den stängde ner i mars. Nog har det runnit vatten under broarna sedan dess. Det börjar bli lite mer som vanligt nu. Eller det är som ett nytt vanligt. Fortfarande svårt att planera saker framåt. Kan sakna att inte ha ett framtida datum att förhålla sig. Får gråa hår om vad som gäller kring barnens aktiviteter och nog är det kreativitetsdödande med alla nya omständiga förhållningsregler emellanåt. Men vi gläds att skolan har öppnat och hoppas att det inte blir för mycket hemskolning i höst, för jag är ganska säker på att vi gör det snart igen. Jag tänker förresten på den här listan jag skrev i april. Nu har jag prickat av 10 av 15 punkter vilket får ses som en påminnelse om att det ändå har hänt en del sedan i mars.

Två gick till skolan och en gick och köpte glass.

VECKANS MIDDAG:

Måndag:  Maken preppade en återkommande favorit i detta kök. En fantastiskt fin skinkstek från köttdelin lagades i ugnen. Serverades med ostgratinerad blomkål, ugnsbakad potatis och lite engelsk senap.

Tisdag: Vego! Tolvåringen fixade en sötpotatiscurry med spenat och kikärtor. Lite liknande den här fast utan tomater men med jordnötssmör. Ris. Papadam och random glömda burkar i kylen med chutney och pickles.

Onsdag: Chicken kiev från vår köttdeli. Varm blåmögelostsås. Sparrisbroccoli och haricot verts. Potatis.

Torsdag: Makens wok!

Fredag: Barnen preppade fajitas.

Lördag: Hamburgare!

Söndag: lax med hollandaisesås. Sallad. Ugnsbakad potatis.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.