Veckans bästa

Märkte vi ens att det var midsommar den här veckan? Jo faktiskt lite. Det var som midsommar i luften fast vi är på andra sidan Nordsjön. Vädret växlade sju gånger i fredags. Till slut åt vi middag inne och när vi skulle fortsätta med efterrätten hade vi helt plötsligt sol och blå himmel igen.

Det blev även matjessill tack vare ett fint paket hitskickat. Den äter jag nog bara på midsommarafton och tycker att det är lika gott varje gång. Jag hade även improviserat en annan sill som blev väldigt bra. Den gör vi igen.

Plus västerbottensostpaj med sparris med tillbehör på bordet. Och jordgubbar till efterrätt!

Igår var vi ÄNTLIGEN tillbaka til Sheffield Park. National Trust öppnade upp försiktigt för en tid sedan och nu kan man besöka flera av deras platser med lite planering. Som här får man boka insläppstid i förväg, men väl värt två veckors väntan. Vi har missat en hel del av deras vårblomning men fick ta del av deras peak av vattenliljor. Det här är min bästa utflyktspark i alla årstider.

Veckans middag

MÅNDAG:  Vego! Någon slags paneer tikka masala och grönsaksris. Papadam. Picklad chili.

TISDAG: Vi skulle egentligen grilla men vädret slog om och klockan blev för mycket. Tömde frysen på glömd panerad torsk, kokade potatis, och gröna ärtor plus hittade senapsdressing i kylen. Också en middag.

ONSDAG: grillade kyckling, majskolvar, paprika och halloumi med chili. Potatissallad med grön sommarkål och senap.

TORSDAG: Fish & chips från vår ambulerande food truck som dyker upp i byn varje torsdag.

FREDAG: Midsommarmat! Västerbottensostpaj med sparris, kräftröra, rökt lax, matjessill med gräslök och gräddfil, dillkokt potatis, leksandsknäcke och basilikasill.
Till efterrätt: Jordgubbar, blåbär, chokladdoppade maränger och lemoncurdgrädde.

LÖRDAG: Handlade kött att grilla från en farm shop på vägen till Sheffield park. Grillade två sorters kyckling och glutenfri korv. Plus att det grillades vego som halloumi, lök, morötter och sötpotatis. Två sorters hummus (från Waitrose pga lat). Grönsallad med koriander och rädisor. S´mores till efterrrätt.

SÖNDAG: Ska strax grilla två sorters lamm från nämnda butik igår: kryddade spett och del marinerade bitar med lime och koriander. Plus sötpotatis och lök på grillen. Rödkålssallad med kumminfrön. Baba ganoush. Och som vego ävenen bean bake. 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.