Veckans bästa

Det bästa med den här veckan var en väl riggad överraskningsfika med Nioåringens bästa vän. Första gången de sågs sedan lockdown. Hon bor en bit bort och går kvar i den skolan vi lämnade i vintras, men de pratar i flera timmar varje dag på Facetime. Hör hennes röst eka så ofta i vårt hus att jag fler än en gång fått för mig att hon faktiskt ÄR i huset. Så gissa om känslorna var all over the place när hon smög in i vår trädgård i onsdags för en fika med två meters avstånd.

Nu har tjejerna en veckas lov (?!) innan termin sex börjar. Allt mer anar vi att även kommande termin blir hemskolning. Och även den utan deras saknade sportaktiviteter.

Veckans bästa

MÅNDAG: Thaicurry med kyckling. Ris.

TISDAG: Grillade kyckling  + majskolvar med parmesansmör. Rödkålssallad med kummin. Potatissallad med dill.

ONSDAG: Vietnamesisk nudelsallad och grillat kött.

TORSDAG: Hamburgare på grillen. Med rökt bacon och västerbottenost. Pommes från Waitrose. Halloumiburgare som vego.

FREDAG: Vego! Fajitas med pulled jackfruit, bönsalsa, stekt paprika, majs, gräddfil och riven cheddar.

LÖRDAG: hämtade middagsmat från delin. Maken valde långkokt fläsksida med cidersås och potatis toppad med bacon och rosmarin. Jag och nioåringen festade loss på deras fantastiska lasagne. De andra två preppade glutenfri pizza med topping från kvällen innan. Fullt möjligt att vi även hade delins sticky toffee pudding, glutenfria brownies och hemgjorda vaniljglass. Matkoma!

SÖNDAG: Plan A är att det blir hjortstek som vi har fått av makens kollega. Ugnsbakade rödbetor med getost. Bräserad fänkål. Ugnsrostad potatis.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.