Veckans bästa

Som ni säkert har läst öppnar England upp lite mer den här veckan. Nu KAN vi gå ut flera gånger om dagen. Golfbanan öppnade i onsdags. Här där vi bor kommer skolan öppna för årskurs 1 och 6 första juni. Ja det hjälper ju inte oss eftersom tjejerna går i nian, sjuan och fyran. Men det känns ändå positivt med veckans nya direktiv. Idag är det två månader sedan skolan stängde ner.

Sju dagar i veckan!

Veckans middag:

MÅNDAG: Maken preppade skinkstek från köttdelin. Bra rester att ha som pålägg under veckan. Quornfiléer som vego. Stekt sparris. Ugnsrostad potatis. Och det viktigaste av allt: sjukt goda rödbetor som först ugnsbakades  och sedan gratinerades med bechamel och ost i ugnen. Recept finns i Silverspoons kokbok.

TISDAG: Vego! Pasta med bladspenat och ricotta.

ONSDAG: Vego! Dhaal med ris. Pickles. Limechutney  och papadam.

TORSDAG: Drog längsta strået och lyckades få till en order hos fish & chips-trucken som kommer till byn på torsdagar. Ett litet hallelujamoment. Currysås till är mitt nya måste som tillbehör. Pizza som glutenfritt.

FREDAG: Rumpstek på grillen. Tillsammans med tomater och champinjoner. Bearnaisesås från delin. Ugnsrostad potatis. Så skönt att kunna sitta ute LÄNGE i försommarvärmen. Mer sånt tack.

LÖRDAG: Mer grillat! Kyckling! Grillspett från köttdelin. Quorn med spiskummin! Halloumi! Sparris! Potatissallad med dill. Rödkålssallad med dukkah.

SÖNDAG: Grillade lammkotletter och zucchini. Pastasallad. Bönröra med pesto. Gårdagens rödkålssallad. Hemvispad körsbärsglass.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.