Nudelsallad med räkor, jordnötter och koriander

Nudelsallad har blivit en favorit här hemma. Den varieras enkelt beroende på vilka ingredienser man har hemma och är en given succé om man gillar asiatiska smaker. Salladen är enkel att göra till många personer, så den passar dessutom perfekt på en buffé.

Jag använder oftast glasnudlar, men det funkar så klart lika bra med äggnudlar. Välj den nudelsort du gillar bäst och ha i de grönsaker du har hemma. Enklare kan det inte bli!

Min receptskiss

Fräs skivade champinjoner och grovt strimlad pak choi lite snabbt och blanda med nudlar. Skär/hyvla morötter och gurka supertunt med hjälp av potatisskalare (eller mandolin) och blanda i salladen. Toppa med skalade räkor, en massa färsk koriander och grovhackade jordnötter.

Gör en dressing med neutral olja, fisksås, japansk soja, lime (både skal och saft), finhackad röd chili, ganska mycket färsk ingefära och ev. en liten nypa socker. Jag har inga exakta mått, utan blandar ingredienserna och smakar sedan av minst en gång. Jag får nästan alltid ha i extra lime och ingefära för att dressingen ska bli en härlig smakexplosion, vilket behövs eftersom nudelsalladen inte smakar så mycket i sig. Häll lite dressing på salladen och ha resten vid sidan om.

Oftast serverar jag nudelsalladen som ensam rätt, men ibland äter vi ugnsbakad lax till. Under semestern tänker jag att den kommer bli ett perfekt tillbehör till grillad fisk t ex.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.