Veckans bästa

I tisdags var jag inne i London med min bror. Vi hann med afternoon tea i Kensington Garden innan han tog tåget mot Gatwick. Jag promenerade vidare mot The National Gallery som jag har haft på min spana-in-lista längre och hann med nästan 20000 steg innan jag var hemma igen. Gillar att promenera genom London, med det är så sällan jag tar mig tiden.

I helgen har maken vart på nostalgitripp med två barndomskompisar uppe i Lake District. Vi som har gräsänkat har haft sleepovers och ätit slapp komfortmat. Och inte så mycket mer.

Vad vi har ätit?

Måndag: Dagen då vi hade middagsgäst och en stor vattenläcka i huset så köket kunde inte användas. Mellanbarnet vill alltid äta i god tid innan simträningen och var ok med glutenfria nudlar i mikron vid fem. De andra två barnen åt glutenfri vegochili med ris från Charlie Bigham. Det är ett märke med färsk halvfabrikat som tilllagas hemma. Efter en halvtimme i ugnen doftade det hemlagat och barnen gav full poäng för den här varianten. Vi vuxna åt glutenstinn hämtmat från ett lokalt kinapang för att minimera disk i brist på vatten. Alla nöjda.

Tisdag: Glutenfri pasta med bolognese. Har nog sagt det redan men vår huspasta är som oftast Tescos glutenfria pastasnäckor. Helt klart än av de bättre på glutenfria hyllan.

Onsdag: Bakad potatis med bacon, riven ost och vita bönor med tomatsås.

Torsdag: Laxpudding med fänkål och citron. Brittiska jordgubbar med glass. Fullt möjligt att det blev serverat med sommarens första clotted cream icecream.

Fredag: Inspirerad av förra veckans middag vi var bortbjudna på: Enchiladas med svarta bönor. Salsa. Gräddfil. Spenatdipp med nachos. Sallad.

Lördag: Liten förrätt med mozzarella med persika och basilika. Risotto med gröna ärtor, sparris och pilgrimsmusslor. Citronsorbet till efterrätt.

Söndag: Stekt halloumi, ugnsrostade kikärtor med zaatar och vitlök, tzatziki, guacamole, sötpotatisfrites och sallad.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.