Veckans vego: Succé med snabb falafel-middag

I början på veckan hade i ett halleluja moment här hemma. Ett vegetariskt sådant och nu har en ny värld öppnat sig.

När jag skrev om vår vego-vurpa för ett tag sedan och beklagade mig lite över att all vegetarisk matlagning jag testat hittills har känt så meckig, fick jag flera bra tips i kommentarsfältet (älskar era tips!). Det allra bästa jag kunde få höra just nu när min kropp strejkar och inte tillåter att jag står vid spisen i mer än 20 minuter, var Elins råd om att spana in vad som finns i butikernas frysdiskar. Halvfabrikat, alltså. Helt ärligt har jag inte ens tänkt tanken förut, men jag insåg snabbt att den här smarta trebarnsmamman vet vad hon pratar om.

Jag sonderade snabbt vego-terrängen i frysdiskarna här på Kungsholmen, men gjorde det till slut ännu enklare för mig och beställde ett paket falafel tillsammans med övriga varor som vi fick levererade i måndags. Jag klickade även hem en bytta hummus, ett stort knippe persilja och lite grönsaker och efter minimal arbetsinsats kunde jag ställa en bättre vego-middag på bordet.

Jag picklade lite blandade grönsaker kvällen före, gjorde en variant på tabbouleh (ungefär som det här receptet hos Zeinas Kitchen), värmde på falafeln och hällde upp hummus – klart! Dessutom var ju det här minst lika gott som alla de vegetariska biffar jag gjort hittills. En tråkigt insikt, måste jag erkänna. Som jag har slitit fram till nu. Skvätt ner köket med riven zucchini (jag skojar inte, den sitter som tapetklister) blivit irriterad över biffar som inte har hållit ihop och visserligen tyckt att det varit gott, men omständligt.

Det finns risk för att det blir falafel varje vecka här hemma fr o m nu. Jag tänker att jag kan lägga krutet på att variera tillbehören. Ju fler små skålar med röror och grönsaker, desto bättre. Det är sedan gammalt och gäller vid alla måltider. 🙂 Hur piffar ni t ex till en falafelmiddag?

Elins life hacks är numera min lag. I våras postade hon det här geniala inlägget med flera fiffiga genvägar. Läsvärt!

Förresten! Ni har väl inte missat att bloggen fyllde 14 (!) år häromdagen? Det är fantastiskt att bloggen fortfarande flyger. Med handen på hjärtat allra mest tack vare Elin, men den är ta mig tusan still going strong.

Följ oss på Facebook (vi heter Tre tjejer i köket) för viktiga uppdateringar som den här ovan. 😉

3 kommentarer

  1. Eva

    Grattis Grattis!!!!

    Hälsar en som nästan varit med från början.

    1. Helena

      Tack, Eva! Roligt att du är en så trogen bloggbesökare. 😊👍🏼

  2. Elin

    Jag tycker ABSOLUT att man kan rösta in schysst halvfabrikat i middagsplanerandet. Just falafel har varit min guilty pleasure länge i frysdisken. Kolla även Garants egna utbud i frysdisken på vegobiffar/puckar/bollar. Falafel i pitabröd/wraps är en av mina bästa lifesavers 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.