Räkcocktail

Är räkcocktail ohippt eller coolt retro? Jag tänker så här. Trots enkla ingredienser blir det en galet god förrätt om ingredienserna är tipptopp. Med fina färska räkor, spänstig grön sparris och krispig isbergssallad. Plus den barnsligt goda dressingen. Den är inget finlir direkt att blanda ihop. Jag får typ sitta på händerna för att inte tweaka till den lite. Maken och jag är inte helt överens om vad den heter. Rhode Island tycker jag men han kallar den envist för Marie Rose.

Vi hade det här som förrätt på Nationaldagen och bästa Tioåringen preppade allt. Vi åt sedan fiskgryta med saffran till varmrätt och rabarberglass till efterrätt. Krispigt vitt vin passar till alla tre rätterna. Bra firarmiddag!

Dressing till räkcocktail

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 2 msk chilisås
  • ett stänk tabasco
  • pytte pytte lite citronsaft
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.