Veckans bästa

Det här är veckan då vi har gjort ett seriöst försök med veckomatsedel. Har testat appen Pepperplate för planeringen och tycker att den funkar fint för att göra en egen “matkasse”. Att importera recept görs enklast via datorn eftersom det går snabbare att redigera ingredienslistan. Jag fyller inte i instruktionsrutan utan länkar direkt till receptet. Sedan lägger jag in recept på respektive dag i kalendern (och flyttar om hundra gånger…) och klickar över ingredienser till inköpslistan allteftersom. Först i affären använder jag appen på mobilen för att pricka av alla inköp. Nöjd!

Vad vi har ätit den här veckan? Det blev fem dagar med vegetariskt. Och allt den här veckan har varit glutenfritt. För det är ju det som gäller hos oss från och med nu då en av tjejerna har fått diagnosen celiaki med knashöga värden. Fortfarande lite ovant att tänka nytt med maten men vi ska nog få snurr på det här också.

MÅNDAG: Vegoburgare med svarta bönor. Grönsaksstavar med rödbetshummus.  Barnen gjorde en fantastisk dumlepannacotta med blåbär till efterrätt.

TISDAG: Matar Paneer med ris och picklad citron.

ONSDAG:  Quinoapaj med rödbetor och getost +  sallad med senapsdressing.

TORSDAG: Ugnsbakad kolja med grönt täcke och citronsås + potatis.

FREDAG: Vegotallrik: grönkålsbiffar och falafel från Hemköp. Sötpotatis frites från ICA. Fyra dippsåser: guacamole, rödbetshummus, getoströra och srirachamajonnäs. Lite nachos. Kladdkaka till efterrätt.

LÖRDAG: Pizza med valfri topping. Ett himla bra uppsamlingsheat för rester. Bland annat en med potatis/getost/pesto/rödlök/svarta oliver. Choklad-och-banan-milkshake med salt karamellsås till efterrätt.

SÖNDAG: Inte helt klart vad vi äter ikväll efter simhallen – men troligtvis parmesanstinn risotto med färsk salciccia.

Bokmärkt denna vecka:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.