Kyckling med “green bean fries” med sardell och-kaprismajonnäs

Det här åt vi i lördags! Liselotte bloggade om det här förra veckan och jag insåg att det här borde vara en rätt som passar vår famij. Helt klart en succé eftersom det inte var en smula kvar efteråt. Både fries och dipp är önskat av barnen snart igen.

Men det här med “Kyckling Steak”. Alltså jag vet inte om jag blev impad. Jag gillade idén med att ha en “kycklingbiff” men jag var inte imponerad av de här kycklingskivorna. Det är urbenad och urbankad kycklingklubba som säljs för 149:-/kg. Tänkt att stekas snabbt på ett par minuter likt en skiva biff. TUR att maken var borta för jag hade skämts ordentligt om jag hade berättat för honom vad jag hade betalat för det här slafset. Kycklingen i sig var god som jag smaksatte med lite torkad timjan och citronsaft. Men nästa gång köper jag hellre en annan styckningsdel. Tänker att kycklingbröst går att få till lika fint för en mindre peng. Eller att vi gör biffar på kycklingfärs. Till exempel Helenas kycklingfärsbiffar med chili och ingefära.

Om majonnäsen. Du kan givetvis använda hela sardeller men jag tycker det är smidigt att använda sardellkräm som finns på tub. Lätt att använda och håller 2 månader öppnad i kylskåpet. Och nej, jag är alldeles för bekväm för att slå egen majonnäs, är alldeles för förtjust i Hellmans. Men så orkar jag inte heller göra egen ketchup …och så vidare. Jag gjorde en liten sats av majonnäsen nedan eftersom jag inte visste om den skulle bli uppskattad. Oups! jag fick gå och blanda mer mitt i middagen!

Green bean fries

En plåt.

  • 300 gram haricot verts
  • 2-3 ägg
  • vetemjöl till panering
  • ca 2 dl panko
  • ca 2 dl finriven parmesan (på påse går alldeles utmärkt)
  • salt och peppar
  1. Förbered paneringen med att hälla upp vetemjöl i en större form och blanda 50/50 av panko och riven parmesan i en annan. Knäck och vispa äggen i en tredje form (ja det blir lite disk…). Lägg  bakplåtsapper på en ugnsplåt och ringla lite  olivolja över.
  2. Rulla bönorna i mjöl. Använd gärna en tång för att doppa dem i ägg och rulla dem sedan i panko och parmesan innan de sprids över plåten.
  3. Ugnsbaka bönorna i 225 grader. Skaka plåten lätt ibland. Undvik att flyta runt bönorna så mycket i början så att inte paneringen lossnar. Paneringen ska vara gyllenbrun och bönorna knapriga när det är klart.
  4. Salta och peppra. Serveras direkt med sardellmajonnäsen.

Sardellmajonnäs med kapris

En receptskiss.

  • Blanda ca 1 dl Hellmans majonnäs med 1 tsk sardellkräm.
  • Rör ner pyttelite hackad vitlök och en dryg matsked kapris.
  • Smaka av med lite mer sardellkräm eller mer majonnäs.
  • Låt stå i kylskåpet minst 20 minuter så att smaken hinner stå till sig.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.