Irland: Pitt Bro´s i Dublin

Här kommer mitt sista inlägg om Irland! Vi hade vår sista natt i Dublin. Efter en himla massa promenerande var det dags att avsluta semestern med BBQ-frossa. På hipstercoola Pitt Bro´s.

Alltså denna middag. Vi var hemskt orutinerade och beställde in alldeles för mycket mat. Alla i familjen åt sjukt mycket och jag vågar knappt tänka på att vi till exempel lämnade en halv (!) kyckling. Skäms när jag tänker på det och personalen i köket måste ha skrattar bakom våra ryggar över vår överambitiösa beställning.

Men maten. Så god! Och inspirerande gällande sidorätter. Har nu en lång lista på rätter att återskapa hemma i höst. Till exempel deras “burnt and beans” och föredömligt goda “mac and cheese”. Här är det verkligen bara komfortmat på menyn. Behöver jag säga att det blev walk over till slut och vi tog taxi tillbaka till Hilton.

Sexåringen beställde korv med bröd och trots gedigen ätarinsats från hennes sida så blev det att lämna lite.

Bra burgare! Och lemonad! Och schyssta såser på bordet!

Det är det här på bilden nedan som är vårt stora misstag. Maken och jag delade på en “BBQ-tallrik för två”. För typ fyra personer hade jag sagt vore mer rimligt. Här skulle jag prioritera ribs och oxbringa om jag kom tillbaka för att orka med mer sidokäk på tallriken.

Artigt tog vi emot våran doggybag när vi gick hem. Vilket kändes lite överkurs. Jag var inte hungrig på typ tre dagar. Det är dessutom gratis mjukglass som efterrätt. Jodå vi klämde i oss det också.

Vi var här en tidig lördagkväll och fick bord utan bokning. Men när vi gick började kön att ringla utanför. Var det prisvärt? Ja om man tar det lite mer chill och inte beställde så mycket som vi gjorde!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.