Lite Wales

Sommarens familjesemester blev att bila runt delar av Irland. En himla härlig semester!

Vi flög först till Manchester av den enkla anledningen att vi skulle vidare till Yorkshire efteråt. Därför började vi resan med att åka söderut från Manchester för att snedda över Wales på väg till färjan med Irish Ferries. En fredagkväll efter jobb och förskola landade vi sent i Manchester och laddade om med en natt på Premier Inn vid flygplatsen. Ett prisvärt stopp eftersom barnen äter gratis frukost och sängarna är bekväma.

Första stoppet söderut dagen efter blev i Barmouth. En söt liten kustpärla med tivoli vid en blåsig strand. Det blev ingen lång bensträckare men vi hann med ett fikabesök på ett rart lite café. Spana in Belle Vue Cafe om du har möjlighet. Jag hann prova deras Eccles cake!

Senare checkade vid in på Premier Inn (Ja jag vet! Igen! Skratta inte!) i Aberystwyth. Fantastiskt läge! Flera universitet finns här så det är gott om kultur och pubar.Vi hann med att ta en öl på puben med piren innan middagen. Du ser den på långt håll så jag tror inte att du behöver en vägbeskrivning. Utsikten från piren rekommenderas!

Vi åt indiskt till middag. Tyvärr ingen restaurang att rekommendera och jag borde kanske anat oråd då de hade curry med mozzarella på menyn.

Vi gick på en promenad efter maten, det finns en hel del att titta på, och landade sedan hemma på hotellet och åt efterätt. Pudding till de små och G&T till oss andra. Bra start på semestern!

 

2 kommentarer

  1. Jo

    Alltså, Premier Inn… Det är så mycket England för mig! Gjorde en del arbetsresor till såna där småorter mitt i ingenstans och det rekommenderades alltid att man bodde på Premier Inn. (Om det ens fanns något alternativ vet jag inte…) Alla kollegor pratade alltid om hur mycket de hatade det, medan jag, i hemlighet, tyckte det var mysigt. En pint ensam i puben på kvällen med en bok som det aldrig blev så mycket läst i eftersom det var så roligt att titta på alla människor som samlades där – jobbresande som jag, ortsbor & lastbilschaffisar i en salig blandning. Frukosten som aldrig var fantastisk, men aldrig heller dålig fick vara riklig eftersom lunchen alltid var söta mackor och chips. Och sen alla fantastiska brittiska kollegor som jag fick möjlighet att träffa. Nuförtiden, när resorna till England (läs: London) alltid är privata, blir det andra hotell, men jag kan liksom inte låta bli att le när jag passerar Premier Inn. Nostalgi. 🙂

    1. Elin

      Låter som härlig nostalgi tycker jag! Jag spanar också på frukostgrannarna, många söta “grannys” som är ute på minisemester. Just den vid Aberystwyth kan jag verkligen rekommendera för läget!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.