Min bästa olivolja

I början av sommaren åt jag middag på Urban Deli på Sveavägen. Bland annat en riktigt bra råbiff med grön ärtkräm och pepparmajonnäs. Ljuvlig. Äter den gärna igen! Före maten ställde de fram lite bröd och husets egna olivolja.

Och. Som. Jag. Åt.

Hjälp det här kan vara en av de godaste olivoljorna som har kommit i min väg. Inte helt oväntat handlade jag med mig en olivolja hem från deras kvällsöppna deli efteråt. Den har en mycket gräsig smak. Perfekt före-maten-plock att doppa bröd i olivoljan och jag lovar att det är en uppskattad  gå-bort-present. Helt klart min favorit just nu.

FullSizeRender-2

5 kommentarer

 1. Eva

  Hej!

  Jag frågade för en tid sedan om du hade varit på någon kanalbåtstur i England. Nu har jag varit på en och tänkte kort beskriva hur härligt det var. Du är alltid så generös och beskrivande när ni varit på resa så jag vill gärna dela med mig.

  Det finns många turer att välja på, vi valde en mest för att den innehöll en spektakulär akvedukt som också är ett världsarv. Vidare fick jag ett land till, Wales :). Vi åkte mellan Whitchurch, Shropshire och Llangollen i Wales och tillbaka.

  http://www.whitchurchmarina.com/routes.htm

  1. Du kommer in i semesterläge på en gång, båten går så långsamt att det går fortare att gå bredvid den. Alla kanaler har väldigt bra gångvägar vid sidan
  2. Ingenting kan gå fel och man behöver ingen tidigare båtvana trots att båten är 20 meter lång. Dock bara 1.5 meter bred. Kanske är olika i olika kanaler.
  3. Man sköter alla slussar och vippbroar själv och det är kul.
  4. En nackdel som vi inte råkade ut för är att det kan vara kö vid slussarna vilket medför att det kan vara svårt att planera pubbesök. Man vet inte riktigt var man landar på kvällen. Vi hade alltid en extramiddag på båten ifall det skulle gå fel.
  5. Jag har inga barn men jag kan tänka mig att detta är det optimala semestern för familjer med barn mellan 10-16 år. Det finns knappt någon fungerande wifi eller ens telefon. Och alla har något att göra, slussa, köra båt, lägga till, koka te med mera. Tror att det kan hända intressanta saker i familjer där alla i sin vardag är i varsitt rum med gamnackar i sina paddor. (jo jag é gammal).
  6. Vi var 4 vuxna som hyrde en båt för 6 och det var lagom. Plats 5 och 6 är inte för vuxna utan där hade 2 mindre barna fått plats och det hade varit i matplatsen.
  7. En sak man ska nogsamt kontrollera när man väljer båttyp är att det finns lite sittplatser i för och akter. För att det är trevligt och man vill sitta ute. Vi såg att inte alla båtar hade det. Vidare saknade vi ett campingbord och stolar av enklare slag som kunde ha haft när man låg förtöjd.

  Ha en härlig sensommar,
  Eva

  1. Elin

   Tack Eva för en himla massa bra tips! Kanalbåtarna är ju fortfarande på min att-göra-lista. och kanske smart som du beskriver att vänta tills tjejerna är lite större.

   En annan englandsklassiker vore så klart att gå “coast to coast”, dvs att man går rakt över ön på drygt två veckor. Man packar lätt och bor på olika pubar. Maken gick med bland annat sin pappa i tonåren. Oklart om det finns wifi på den exkursionen också….

 2. Helena

  Bra tips! Och vilken snygg “flaska”. 👍🏼

 3. Kinna

  Jättegod olivolja – jag instämmer med dig.

  1. Elin

   Kul att fler än jag har hittat den! Ett guldkorn!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.