Tasmanien: från Swansea till Bay of Fire

Dag 3  Lite lugnare tempo denna dag. Vi checkade in på en liten camping i Swansea.  Stort plus för en liten, men fin, pool som vi blev själva att nyttja hela eftermiddagen. Havet finns bara några meter bort men det är trots allt hajfritt i poolen. Vi bestämde oss för att äta ute denna kväll. Vi inser dock att nästa varenda restaurang i Swansea är stängd eller till salu. Oklart varför eftersom det är en rar liten stad. Men vi hittar Oyster bay seafood och äter oss trötta på friterade pilgrimsmusslor, bläckfiskringar och pommes frites. Bra så.

Tips – det görs otroligt god cider på Tasmanien! Flera små lokala bryggerier finns och bäst är så klart de fruktiga och lite torra varianterna.

IMG_3878

Dag 4 Julafton! Och vi hade inte förbokat någon campingplats. I know! För vi inser att närliggande alternativ är stängt eller fullbokat. Dock har vi lite tur och får plats på Big4 St Helen. Big4 är Australiens motsvarighet till Top10 på Nya Zeeland. Det är alltså ett nätverk med campingar som håller en viss uppgraderad standard. I snitt så betalar vi också 20 dollar mer per natt för dessa stopp. Samtidigt så är det smidigt med tillgång till stort utekök, fräscha duschar, bra lekplats till barnen osv.

Så min erfarenhet från den här resan är att förboka campingplats i förväg när det gäller jul och nyårsdagarna. Delvis för att de campingar vi har varit på har vart ganska små. Dessutom – boka i god tid om du planerar att bo i Hobart i samband med Taste of Tasmania. Mer om det senare!

IMG_3705

Dag 5. Juldagen tillbringar vi på olika stränder i Bay of Fire.  Här är utbudet av långa vita öde stränder enormt. Mer paradis än så här blir det inte. Kanske den bästa strand jag har varit på? Missa inte denna kustremsa på Tasmanien!

Även den här natten sover vi i St Helen. Har man lite bättre framförhållning än vad vi hade, så verkar olika free camps vid Bay of Fire vara fina alternativ. Dock var det helt fullt överallt när vi rullade förbi tidig eftermiddag.

IMG_3868

juldagen 2015

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.