Långlunch på Zetas

Häromveckan hade jag en fem timmar (!) lång dag på Zetas med Steph (som har bloggen MisplacedBrit och som jag hoppas att ni läser). Det kan inte ha vart många krukor som vi inte hann vända på den fredagen…

Få ställen är så inspirerande som Zetas när det kommer till trädgård och odling – och deras café är värt en lång omväg. Den här gången blev det en gigantisk sallad med  serrano och manchego. Samt en hel del kaffe i deras klassiska muggar. Med mig hem kom nya planteringskrukor och fina kryddväxter. Bland annat ett par olika myntavarianter och ett nytt lagerbladsträd. Fortfarande funderar jag på om det var ett misstag att inte köpa med mig ett träd päronkvitten hem? Det är just det som jag älskar med Zetas, att man springer på saker som man inte visste om att man bara måste ha.

Den största krukan  på bilden nedan till höger fyllde jag med tre rejäla rosmarinplantor som jag placerat precis vid vår sommartrapp.  Behöver jag påminna om att det doftar ljuvligt?!

zetas zetas1

zetas2 zetas3

4 kommentarer

 1. Fröken Dill

  Alldeles för länge sedan jag var på Zetas! Helt underbart ställe.

 2. Elin

  Visst är det! Jag tror mina extra hjärtslag skulle synas på ett EKG när jag är där 🙂

 3. Steph @MisplacedBrit

  LOVE this place!! And loved the company 😉

 4. Vegolunch i Ulriksdal » Tre tjejer i köket

  […] året lunchade jag med samma sällskap på Zetas. Inte helt oväntat när jag tänker efter eftersom båda kan känna och klämma på plantor i en […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.