Tre hotell i Ho Chi Minh

Första gången som vi bodde i HCMC så var vi trötta och jetlaggade efter lång flygresa. Så vi valde Somerset av bekvämlighetsskäl.  Som bonus blev vi uppgraderade till en lägenhet på 130 (!) kvm. Deras frukostbuffé är liten och serveras ute vid poolen. Fel ställe att bo på alltså om du vill ha en stor dignande buffé att välja på till frukost.

Ett hotell som vi återkommit till flera gånger efteråt och som vi typ hittar till i sömnen är  Tai Hai long 4. Vi har haft två dubbelsängar i ett litet rum för ca 400 sek/natt. I priset ingick en liten frukostbuffé  för alla fem. Det är rent och fräscht men är man känslig för trafikbuller så kanske det här inte är rätt ställe. Det är inget honeymoonställe men vi trivs här för att det har ett bra läge i District 1. Dessutom så är det krypavstånd till gudomliga  cronuts och mataffärren Annam finnspå samma gata som vi brukade bunkra upp mat från.

Jag har även bott två gånger på Grand Hotel. Ett dubbelrum här kostar ca 700 sek inklusive frukost för två. Här är det en omfattande frukostbuffé med bra utbud på det mesta. Grand hotel har även en mysig bar på taket med utsikt över floden. Det är något mer casual än takbaren på Rex Hotel. Sen gillar jag poolen här. Den är liten men inramad av Grand hotels vackra fasader på en liten mysig bakgård. Ett litet guldkorn med andra ord.

En kommentar

  1. Anne-Helen

    Min man och jag har varit två veckor i Vietnam i mars 2015. Vi bodde först ett par nätter på Continental och sedan vid ett senare tillfälle en natt på Grand. Båda hotellen är bra, Continental lite mer anrikt och Grand lite mer modernt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.