Grillade persikor toppade med fetaost

Nu är vi på plats hos mina föräldrar i Karlskrona och vår vana trogen grillar vi var och varannan dag. Om man, som vi, bor mitt i betongdjungeln gäller det att passa på när grillen står alldeles utanför altandörren. Vi har visserligen grillmöjligheter hemma i Stockholm, men det är lite omständigt att stå på gården och grilla och komma på att något glömts uppe i lägenheten. Om vi grillar sällan på hemmaplan blir det desto oftare när vi semestrar i Karlskrona. Så ofta att vi till slut längtar efter vanlig “mat och potatis”. 😉

Hittills är de grillade persikorna som toppas med olivolja, fetaost och lite persilja årets godaste grilltillbehör. Jag hade hoppats på att kunna halvera persikorna, men det var ju omöjligt att få bort kärnorna utan att fruktköttet gick isär. Istället skar jag så nära kärnorna som möjligt och fick till hyfsat stora bitar. Efter ca 15 minuter på grillen var det klara. Lite olivolja rinlgades över och sedan toppade jag med fetaost och finhackad persilja.

Persikorna serverades till grillad fläskfilé som vi smaksatte med chimichurri (recept och idé har jag plankat rakt av från Mat-Tina – finns här), tomat- och mangosalsa (ungefär enligt det här receptet) och potatisklyftor. Till efterrätt åt vi marängswiss á la Ernst. En smart idé att blanda vaniljglass och turkisk yoghurt och ha i hallon och blåbär. En inte så mastig marängswiss.

Jag tycker att det är svårt att variera grilltillbehören och såserna. Det blir per automatik potatisklyftor och en salsa eller kall creme fraiche-sås när vi gillar. Tipsa gärna om dina bästa tillbehör och såser i kommentarsfältet!

6 kommentarer

 1. Katarina

  Så gott det låter med grillade persikor! Jag har på bloggen i dag en avokado-yoghurtsås som kunde vara något till grillat 🙂 Önskar dig en fin söndag!

  1. Helena

   Den ska jag spana in. Tack för tipset, Katarina!

 2. Elisabeth

  Jag är med i en Kokboksklubb och just nu testar vi Jamie Grillar. Där finns det väääldigt många bra recept på tillbehör till grillat.
  Här är ett exempel http://kokboksklubben.blogspot.se/2012/07/mexikanska-majskolvar.html

  1. Helena

   Kokboksklubb låter kul. Tack för länktipset!

 3. Erika

  Rödlöksmarmelad är otroligt gott till grillat, jag brukar också göra en sås/creme på fetaost, creme fraîche och vitlök, vanlig gul lök som får ligga i grillolja är också jättegott att grilla.
  Till efterrätt gör jag små foliepaket med Gino, som får ligga på grillen och gotta ihop sig, bara att klicka en kula glass i… Mums!

  1. Helena

   Många bra tips, Erika. Tack!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.