Lemon & Paeroa

Det går inte att besöka Nya zeeland utan att prova deras mest kända läskedryck Lemon & Paeroa. Ursprungligen en blandning av citronsaft och mineralvatten från staden Paeroa. Dock i dessa dagar levererat av Coca-cola som bryggeri. Läsken har en ganska snäll smak. Syrligheten påminner om de gammeldags karamellerna refreshers. L&P är uppenbart populär då den ofta ses på cafeer och på hyllan i mataffären. Deras stående reklamslogan är förövrigt de blygsamma orden – World famous in New Zealand

20111213-003642.jpg

7 kommentarer

 1. Victoria

  Godaste drycken! Glöm för all del inte äta äkta fish n chips i tidningspapper. Resetips, att åka till waitomo caves, Rotorua, kolla på geyser och även Huka falls, gångavstånd från parkering. Njut av NZ. // a kiwi 😉

 2. Elin

  Kul att hitta en kiwi här! Rotoroua, geisrarq och huka falls har vi hunnit med! Idag vaknar vi upp i Napier och ska bila neråt. På onsdag har vi färjan bokad till södra sidan!

 3. Fröken Dill

  Spännande, aldrig hört talas om den drycken, men den låter god!

  1. Elin

   Inte så dum fakriskt… Maken klämde i sig en ny til lunch idag 🙂

 4. Victoria

  Kul! Sydön har mkt vackert att bjuda på också. Abel tasman NP, Dunedin har choklad factory rundvandring om ni gillar choklad 🙂 Christchuch, Queenstown och även Milford Sounds är några höjdpunkter men gissar allt redan är planerat. Trevlig resa! Kiwin bor i sverige nu kul att se en blogg jag följer på semester 🙂

  1. Elin

   Tack för tips! Vi ska fira jul i dunedin och bo på hotell den natten, ser väldigt fint ut… Just idag är vi fast i hastings eftersom kopplingen gått sönder på bilen…

 5. Hanna

  Sånt här älskar jag att testa produkter typiska för ett land eller en region!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.