På väg till Paris

Om en dryg vecka åker Magnus och jag till Paris för fyra dagar med turistande, god mat, shopping och avkoppling från ekorrhjulet här hemma. Tidigare har jag känt motstånd mot att åka till Frankrike; ingen av oss pratar franska och jag har fått för mig att fransoserna inte gillar att vi knappt kan säga “tack” på franska. Att jag har valt att lära mig flera andra språk funkar nog dåligt som argument, tror jag. 😉 Nu känner vi oss ändå taggade inför att bli av med Paris-oskulden och ser fram emot att se om Paris kan förtrolla oss på samma sätt som staden gjort med dem som kommer hem och är lyriska och sedan åker tillbaka gång på gång.

Som ni förstår behöver vi alla tips vi kan få! Vi ska bo på Rue de la Boétie (i närheten  av Champs Elysées) och närmsta metrostation är St Philippe du Roule. Allra gladast blir vi för tips på prisvärda restauranger med bistrostuk (finkrogar är inte riktigt vår grej), mysiga caféer (gärna i närheten av där vi ska bo), härliga butiker och allmäna turistknep.

Jag har räknat ut att ett besök på Ladurée är ett måste. Hos Matrepubliken läste jag om senapstillverkaren Maille och dess butik som helt säkert är värd ett besök. Att botanisera bland oändliga sorters senap att t ex smaksätta dressingar med, låter som rena rama himmelriket.

Kära läsare, kommentarsfältet är ert! Fyll det med era bästa Paris-tips och jag kommer att vara tacksam i all oändlighet!

11 kommentarer

 1. Fröken Dill

  Paris har blivit mycket bättre på att välkomna och ta hand om turister som pratar engelska. I och för sig utgick de från en väldigt låg nivå, men ändå.

  Jag gillade klassiska brasseriet “La Coupole”, (102 Bd du Montparnasse).

  Annars är det en underbar stad att bara strosa runt i, ta en fika eller pastis när andan faller på.

  Hälsar fröken Dill

  1. Helena

   Du har säkert rätt i det där med språket, fröken Dill! Jag håller tummarna för att det är så. Annars kanske italienska funkar? 😉 Tack för brasserie-tipset,

 2. Hanna

  Tyvärr har jag inte varit i Paris (men det är på min lista) men jag har besökt många andra delar av Frankrike, och det går bra trots att man inte pratar franska. Man snappar alltid upp några bra-att-ha-ord när man är där och menyer förstår vi matnördar ju. Ha en underbar resa, jag ser framemot att få ta del av era tips när ni är tillbaka igen. 🙂

  1. Helena

   Matord snappas ju upp, så klart! Lite svårt med uttalet dock, men det funkar väl med teckenspråk i värsta fall? 😉 En rapport kommer, var så säker!

 3. Isabell

  Hej!

  Jag bor i Paris, och var nyligen på ett ganska hippt häftigt bistro som heter Chez Janette. Det rekommenderas:

  http://www.timeout.com/paris/paris/venue/1%3A9971/chez-jeanette

  Sedan finns det även en väldigt trevlig vietnamesisk restaurang som heter Hanoi. Kanske inte det ni vill äta när ni är i Paris, men det är i alla fall riktigt bra och prisvärt!

  http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187147-d796363-Reviews-Paris_Hanoi-Paris_Ile_de_France.html

  1. Helena

   Tack för tipsen, Isabell! En Parisbo bör ju veta vart vi ska gå. 🙂

 4. Anna

  The best view of Paris at night is not, in my opinion, to be had from the Eiffel Tower, but from the Arc de Triomphe. The Champs Elysees is spread out in front of you, it’s less crowded, and best of all you can see the Eiffel Tower properly! For an elegant lunch with another amazing view, try the restaurant on the 7th floor of the UNESCO building, metro Ecole Militaire. Reservations required.lesrestos.com/fiche-restaurant-paris/RESTAURANT-DE-L%27UNESCO/394343897 Bon voyage et bonnes vacances!

 5. Karin

  Ta er till 13:e arrondiss. och det s k Butte aux Cailles där det finna många mysiga bistron och barer. T ex Papagallo på Rue des Cinq diamantes.
  http://www.eat-out.net/restaurant-paris/hm21951-papagallo

  På samma gata ligger Chez Gladines, också trevligt
  http://goparis.about.com/od/parisrestaurantreviews/fr/Chez_Gladines.htme

  Som sagt, det räcker egentligen med att ta sig till detta område, flanera omkring och slinka in på nån trevlig bistro!
  http://goparis.about.com/od/parisneighborhoods/p/Butte_Cailles.htm

  1. Helena

   Tack! Såna här tips är perfekta. 🙂

 6. Matupplevelser i Paris » Tre tjejer i köket

  […] av tipsen vi fick i inlägget jag publicerade innan resan var Café Chez Jeannette (47 Rue du Faubourg Saint-Denis – […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.