Lat lördagsmiddag
Här kommer ett klassiskt dilemma för en matbloggare. Middagsmaten blev god och bloggbar i sig. Men bilden i sammanhanget blev sådär. Som här – en galet god Croque Madame som stannade en halv minut för länge i ugnen varför brödet blev en smula bränd. Bloggbart eller inte? Äsch här kommer den i varje fall så att ni påminns om hur grymt gott det är med latmat bara råvarorna är bra!
Croque Madame
En monteringsskiss.
- Det goda levainbrödet, som maken numer åker en omväg för att ha hemma till helgen, skivades i rejäla skivor och penslades med baconfett.
- Sedan gjorde vi en krämig och tjock ostsås med västerbottensost som toppades med en skivad skinka.
- Inga grönsaker undrar du? Nja som grönsaksalibi blev det inte mer än ett par tomatskivor mellan brödskivorna innan allt snabbt gratinerades i ugnen.
- Innan servering – toppa med ett stekt eller pocherat ägg, lite lätt löskokt.
Linda - Cupcakefluffan
Så gott
MrArboc
Älskar varma mackor – tråkigt att ”snabbt gratinerades” råkade bli ”gratinerades lite för långsamt”…
Christer
Gud så gott. Precis vad jag vill äta till frukost innen en skön golfrunda. Den här ska jag prova framöver. Trevlig helg.
Elin
Innan golfrundan?! Jag hade sagt efter, för jag orkade knappt röra mig till soffan efter den här middagen
Lottzy
Får mig att längta till lunchen redan!
hälsningar
Lottzy