Vårrullar med frukt och ingefärsyoghurt


Foto: Helena

Gissningsvis är jag långt ifrån ensam om att frysa, vara trött på snö och is och tvivla på att det någonsin kommer blir uteserveringsväder igen. Näe, jag visste väl det! Den bästa medicinen är att lura hjärnan att tro att det är lite mindre kallt och eländigt än vad det i själva verket är. Att göra de här vårrullarna med frukt och smak av kokos är ett alldeles ypperligt knep. Inte svårt,  bara ren och skär njutning!

Ursprungsidén kommer från ett gammalt Ragazze-recept som vi gjorde för tidningen Laga Lätt 2007 (reportaget finns här och här). Vårrullearken köper jag i en asiatisk butik, men det finns även filodeg att köpa i vilken matbutik som helst (filodegen är dock lite tunnare och mer ömtålig).

Kokosoljan från Kung Markatta är pricken över i:et och ger en god smak. Dessutom doftar det så ljuvligt i köket när vårrullarna är i ugnen att det kan räknas som terapi! Istället för kokosolja kan du strö lite kokosflingor över frukten.

Vårrullar med frukt och ingefärsyoghurt (12 rullar)

12 vårrulleark (12,5 cm x 12,5 cm)
1 ägg
2 dl blandad frukt, t ex melon, papaya & ananas
1 msk kokosolja
granatäpple – till garnering

2 dl grekisk yoghurt (10 %)
1 1/2 tsk riven ingefära
1 tsk lönnsirap

Gör så här:

Blanda ihop yoghurt, riven ingefära och lönnsirap och låt stå fram till servering.

Se till att frukten är skuren i små bitar och att du inte får med så mycket vätska eftersom rullarna lätt blir blöta och lite “svampiga”. Vispa ägget och pensla ett vårrulleark. Lägg ca 1 msk frukt på arket och rulla ihop. Lägg rullen med skarven nedåt på  bakplåtspapper. Täck  både arken och de färdiga rullarna med handduk under tiden du gör klart resten (de torkar lätt!). Värm kokosoljan på hög effekt i micron i ca 30 sekunder. Pensla vårrullarna med den flytande kokosoljan. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter (tills de har fått fin färg). Servera vårrullarna varma tillsammans med ingefärsyoghurten. Garnera med granatäpplekärnor!


Foto: Kung Markatta
Tips! Kokosoljan är god att ha i en smoothie eller wok med grönsaker och kyckling.

3 kommentarer

 1. Niklas

  Ser väldigt fräscht ut!

 2. Sandra drömkaka

  Vilket intressant recept! Såg riktigt gott och vackert ut och jag som dessutom älskar vårrullar, det här kan ju vara nåt 🙂

 3. Rowina

  Hej,

  Intressant att du använde kokosoljan. Min väninna skickade mig igår en artikellänk från NYTimes om just återuppståndelsen om kokosoljan. Jag blev nyfiken på recepten men undrade just var jag kunde hitta kokosoljan i Sthlm. Och så råkade jag öppna er blogg idag. Vilket sammanträffande! Tack! Kommer att göra vårrullarna också. 😛

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.