Arla Köket vardag


Bokomslag: Arla Köket

För ett tag sedan fick jag ett recensionsex av nya kokboken Arla Köket vardag som är fullmatad med 126 snabba och lättlagade vardagsrecept. Många av recepten känner jag igen från Arlas sajt, www.arla.se, men att ha dem samlade i en bok är förstås mer bläddervänligt. Den här kokboken passar den som har svårt att variera vardagsmatlagningen och vill ha tips på rätter som med lätthet lagas på max 30 minuter. Boken innehåller också tips på vilka råvaror som är bra att ha hemma för att enkelt kunna variera sin matlagning.

Även om jag inte kommer att följa recepten till punkt och pricka tycker jag att de funkar bra som inspiration. Vardagsmatlagningen behöver jag, som ni vet, hjälp med att variera och skoja till. En av rätterna jag absolut ska testa är köttfärsbiffar i pepprig sås här nedan (bild och recept publicerade med tillstånd av Arla Köket).


Foto: Arla Köket

Köttfärsbiffar i pepprig sås (4 portioner)

500 g köttfärs
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk chilisås
1/2 tsk salt
smör – att steka i
2 dl lätt creme fraiche
1 tsk grovmalen peppar, t ex svart-, vit-, grön- och rosépeppar
1 tsk soja
1/2 tsk timjan
1/2 dl vatten

Gör så här:

Blanda köttfärs, vitlök, chilisås och salt till en jämn färs. Forma färsen till 8 biffar och stek dem i smör i en stekpanna i ca 3 minuter på varje sida. Ta upp biffarna. Rör ner creme fraiche, peppar, soja, timjan och vatten i stekpannan. Koka upp såsen och lägg ner biffarna. Låt puttra i ett par minuter. Servera tillsammans med t ex pasta.

Arla Köket vardag finns att köpa på arla.se.

2 kommentarer

  1. Tiro

    Arla är konsumentens fiende nr 1. Gynna dem inte!

  2. Betula

    Detta är en perfekt bok med recept att ta till när tiden mellan arbete och körningar av barn till aktiviteter inte räcker till. Vi i vår familj har lagat flera av recepten och de går fort att få till. Ibland behöver man inspiration till varierad “snabbmat” i stället för makaroner och falukorv. (Som också är jättegott ibland). Har man mer tid kan man ju laga recepten från grunden utan att ta genvägarna. Fiskrecepten är jättebra!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.