För enkelhetens skull

Allra helst vill jag inte publicera den här bilden, för fy tusan vad risig den är. Men, rätten är så genial att jag inte kan låta bli. Bortse alltså från det dåliga ljuset och tänk er stället en knivskarp bild med perfekta potatisklyftor, tomater och finfina prosciuttolindade kycklingfiléer med rosmarin.

Laga den här rätten mitt i veckan eller på helgen; den gör sig bra precis när som helst. Lättlagad, men oväntat god!

Klyfta potatis, ringla över olivolja och krydda med flingsalt. Sätt in i ugnen på 175 grader. Linda prosciutto eller bacon runt kycklingfiléer och putta in en rosmarinkvist under skinskivan. Fäst med tandpetare. Bryn i stekpanna. Lägg kycklingen i samma form som potatisen och låt steka klart (kycklingen är klar när innertemperaturen är 70 grader). Klyfta tomater och lägg i formen när det återstår ca 10 minuter. När kycklingen är klar har du hela rätten i en enda form! Servera tillsammans med en sås bestående av creme fraiche, grovkornig senap, finhackad persilja, salt och svartpeppar.

Rosmarin är en riktig höjdare tillsammans med kyckling och fläskkött. Gör som jag och ha en kruka stående i köket, så kan du ha rosmarinfest vilken dag som helst!

3 kommentarer

  1. Goda Smoothies

    Ja, detta var enkelt, men gott! 😉
    Tackar..

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.