Köksrenovering, del 2

Det går sakta men säkert framåt på köksrenoveringsfronten. Just nu är vi utan både vatten och gas och diskar på toaletten, men någon gång under nästa vecka hoppas vi att vi är på banan igen. Fördelen med att fixa disken i handfatet är att det är omöjligt att bygga diskberg. Att diska efter frukosten är ett måste, annars funkar inte logistiken. Och bara tanken på att vi om en dryg vecka kommer att ha en diskmaskin gör att det (än så länge!) är ganska ok att dra med disken in på toaletten.

På samma sida som spisen står, har M rivit ett hörnskåp. Under skåpet hittade vi gamla öl- och läskburkar och tidningspapper från 60-talet. Inga stora skatter, alltså.

Efter att ha varit mer än trångbodda i drygt fem år, satsar vi nu på en orgie i köksskåp. Dubbla rader med skåp;  jag kommer att behöva en stege för att ens nå upp till översta hyllan i de lägsta skåpen. Men oj, vad härligt att kunna packa upp kökssaker som vi har haft liggande i flyttkartonger sedan 2004. Matberedaren kommer vi ju faktiskt att kunna använda framöver. Fantastiskt!

På ena sidan har vi redan nu elugn och micro. No more gasugn med ojämn värme underifrån. Jag är dock lite bekymrad över att inte kunna skylla min obefintliga bakning på att jag har en dålig ugn.

Nästa gång jag uppdaterar om köksrenoveringen hoppas jag på att kunna berätta att jag har lagat mat på den nya gashällen. Fram till dess hänger vi på snabbmatställena i kvarteret.

9 kommentarer

 1. Fröken Dill

  Å, vad härligt med ett nytt kök! Det ser toppenfint ut.
  Tycker fröken Dill

 2. Johanna Siljehagen

  Du fàr skaffa dig en sàndàr stege som de har i gamla bibliotek, med hjul pà. Ursnyggt kòk!!

 3. pipopp

  När fina resultat ligger så nära i tiden kan man stå ut med lite omak!
  Snart har ni glömt stöket och kan börja njuta helt och hållet av nya lägenheten, era lyckostar. 🙂

 4. Morten Pedersen

  Så gøy med nytt kjøkken, lykke til videre.

 5. Veronica

  Det ser ut att bli riktigt fint – gud, vad roligt att få ett helt nytt kök som man bestämt själv 😀

  Måste vara varje matnörds dröm 😉

 6. Maxiander - Alex ♂

  Spännande! Så sjukt roligt att renovera köket. Jag är lite sugen igen, var 3 år sedan. Skulle vilja byta ut gasungnen med ILVE istället. 🙂
  HA en fin söndag

  /A

 7. Mikkan

  Wow, det blir ju verkligen ett superläckert kök!

 8. emma

  Wow vad snuggt det kommer att bli 🙂 Vi ser fram emot att se det live framöver. heja, heja!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.