Semester på Sicilien! Tips?

Magnus och jag har tagit ett break från allt vad lägenhetsrenovering heter och befinner oss just nu i Trapani på Sicilien. Det är fjärde året på raken som vi åker till Italien den här tiden på året och det passar oss perfekt att komma iväg en vecka och tanka försommarvärme, energi och inte minst god mat på sydligare breddgrader.

Trapani ligger på nordvästra Sicilien. Har du tips på bra utflyktsmål i närheten (vi susar runt i en röd Fiat 500!)? Kanske har du t om varit i Trapani och kan tipsa om bra restauranger, caféer eller sevärdheter i staden? Fyll på i kommentarsfältet, vettja!

Är du nyfiken på vad vi hittar på? Häng med på Twitter!

4 kommentarer

 1. Martina

  Har aldrig varit på Sicilien men det finns en tjej som heter Johanna som bor på Sicilien vars blogg jag brukar följa, hon har många tips på sin hemsida om Sicilien: http://vardagpasicilien.blogspot.com/

 2. Johanna Siljehagen

  Hej. Kikade in hàr tack vare Feedjit. Jodà, det finns massa gott att se runt Trapani. Tack vare jobbet reser jag runt mycket. Marsala àr en sliten supermysig by att àka runt i med en fiat. Kring dessa trakter finns en ò med en Madonna pà som brukar vara en besòksfavorit. Besòk gàrna Sciacca, vid hamnen finns en supermysig restaurang som heter La Lampara. Vàlj den fulaste fisken som middag, jàttegod. :=) àk sedan upp till Caltabellotta uppe i bergen, pà vàgen upp finns ett bra B&B “Casa Puccio” tel 0039 0925952543, http://www.casapuccio.it. Utsiken àr magnifik. Passa pà att àta mycket fisk och skaldjur, mycket billigare àn i Sverige och ruskigt gott! Hoppas det gav lite iallafall. Kram

 3. Helena

  Tack Johanna! Vi pratade om att åka till Marsala tidigare idag och efter ditt tips blir det definitivt av. Kanske redan imorgon. Funderar på en dagstripp till Favignana. Har du varit där?

 4. Johanna Siljehagen

  Har aldrig varit i Favignana, maila gàrna och beràtta. Om ni ska mot Palermo, sà àr Bagheria finare. Jag vet inte hur lànga stràckor ni tànkt àka, men ifall.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.