Fina favoriter till vardagspastan

Jag tröttnar aldrig på att jämföra råvaror och med att leta efter nya produkter för att hittade det bästa och godaste av allt. Den här snabba pastan är inge extravagant alls men allt på tallriken är sånt där som är “bäst på sin respektive hylla”. Då kan det ju bara bli gott! Här kommer ett gäng favoriter från vårt skafferi:

Pastan? Ja fick jag äta en sort i resten av mitt liv så blir det såklart papardelle! Ingen färsk pasta alltså utan den vanliga torra men som innehåller ägg  i degen. Bättre al dente vet inte jag!

Champinjonerna som stekts i smör har tossats runt i min nya favoritsenap från Liss-Ellas, finklippt persilja, flingsalt och lite nymalen svartpeppar. Senapen som finns i flera olika varianter finns bland annat på mitt Coop och jag ser fram emot att testa mig igenom hela sortimentet.

Ingen tomatsäsong just nu säger du? Nej jag vet, men ICA har små röda pärltomater just nu som är riktigt söta. Tyvärr inte ekologiska men de smakar som riktiga sommartomater. Tomaterna örsvinner som godis ur grönsakslådan och det är man ju inte van vid så här i vintertid.

Det tog lång tid innan jag kom mig för att prova Fontanas ekfatslagrade fetaost. Jag tyckte först att det lät lite överdrivet med de där ekfaten som försäljningsargument för en ost. Inte vet jag om det är ekfaten i sig eller om det är för att den lagrats extra länge men jag är ju helt såld på den här fetaosten som är både krämig och smakrik. Till och med maken som i vanliga fall tackar nej till fetaost köper hem den här. En keeper helt enkelt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.