Lammfärsbiffar med morötter, fetaost och persilja

Lammfärs  är ett enkelt sätt variera vardagsmaten. Det passar till exempel till köttbullar med oregano eller tillsammans med filodeg. Här blev det matiga biffar med fetaost och morötter till vardagspastan!

LAMMFÄRSBIFFAR MED MORÖTTER, FETAOST OCH PERSILJA

  • 500 gram lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 liten rödlök
  • 2 små morötter
  • 75 gram tärnad fetaost
  • en knippa persilja
  • salt och peppar
  • smör att steka med
  1. Riv morötter och finhacka lök. Tärna fetaost. Hacka persiljan grovt.
  2. Blanda lammfärs med ägg och rör ner morötter och lök. Salta och peppra.
  3. Forma färsen till mindre biffar och baka in en fetaosttärning och en nypa hackad persilja i mitten av varje biff.
  4. Stek biffarna med smör i en stekpanna. Först i lite högre värme så att de får lite färg men dra sedan ner värmen och låt dem bli genomstekta. Bäst blir de om fetaosten smälter lite i mitten!
  5. Serveras med tomatsås och pasta.

8 kommentarer

  1. Birgitta Höglund's Mat

    Dina biffar ser verkligt goda ut, Elin. Lammfärs är ett väldigt fint kött, kul att det blivit mer populärt. Jag kommer att frossa i lamm två månader framöver i Turkiet 🙂

  2. Sandra drömkaka

    Åh vilket gott recept, detta måste jag testa snarast 🙂

  3. KarinW

    Åh nu var det längesen jag åt lammkött och det där ser himla gott ut!

  4. Magnus på Matlyckan

    Vad gott det ser ut. Egentligen borde man inte äta något annat än lamm, det är helt klart det godaste köttet. Lite svårt att få tag i bara, speciellt om man vill köpa svenskt.

  5. Bo

    Såg fram emot att prova det här men väl i affären så fanns det ingen lammfärs. Som Magnus säger det var inte så lätt. Då var detta ändå av av de mest välsorterade matbutiken i stan.

    Nåja, ska prova Saluhallen istället.

  6. Sofie

    Mmmm….de såg smaskiga ut! Jag som äääälskar morötter. I allt!! Borde få en nominering som bästa grönsak/rotfrukt!! 😉

  7. Tre tjejer i köket » Färsbullar med citron och basilika

    […] Lammfärsbiffar med morötter, fetaost och persilja […]

  8. TBT – oktobermat » Tre tjejer i köket

    […] okt 2009:  Och här åt vi lammfärsbiffar med morötter, fetaost och persilja! […]

Lämna ett svar till Bo Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: