Ge Susanna dina bästa Stockholmstips!

Vy över Riddarholmen

Det kom ett mail från en av våra mest trogna besökare, Susanna som är bosatt i USA. Nu kommer hon hem till Stockholm och behöver vår och er hjälp för att maxa hemmavistelsen!

Jag håller på att göra en lista med restauranger, barer, fik etc. baserat på vad jag läser i svenska bloggar och websajter. Lux (som ni har rekommenderat ofta) är ett ställe jag vill luncha på! Vissa ställen besöker jag nästan varje gång som jag reser hem – typ Rosendahls trädgårdscafé, Fåfängan osv. Men det dyker alltid upp nya ställen som jag gärna går till.

Nu tänkte jag fråga om ni skulle tänka er att skriva ett inlägg där läsarna kan rekommendera vilka matställen jag som utlandssvensk borde gå till? Jag vill maximera mina två veckor med bra mat, fik och dryck!

För god mat och svensk sommarkänsla i Stockholmsområdet tipsar jag om Långbro Värdshus, Gondolens sommarterass, Lisa på udden och Ulla Winbladh.

Vad tipsar du om?

22 kommentarer

 1. Maria

  Restaurang Bockholmen för lite skärgårdskänsla bara 10 min från stan. Sköna klippor och god modern husman!

 2. Maria

  Jag var på Nero igår och blir alltid lika nöjd där. Trevligt och gott!

 3. pipopp

  Xoko på Rörstrandsgatan förstås! De ska tydligen ha öppet under sommaren.

 4. Jenny

  För middag med sommarkänsla rekommenderar jag Mälarpaviljongen eller Restaurang Kungsholmen på Kungsholmen och för smaskigt fika Flickorna Helin & Voltaire i Skånska gruvan på Djurgården.

 5. Filippa

  Restaurang Kungsholmen är mycket trevligt oavsett väder, för drink och /eller mat. Annars är ju en glass på Pipers glass trevligt om solen lyser.

 6. Linda

  Jag skulle vilja ha den där listan av Susanna ;-D

 7. Frida

  Ät en bulle med kanel och mandelmassa på bageri Petite France, Kungsholmen. Sen är man glad i en vecka. Minst.

 8. Birgitta Skarke

  Ett underbart café som ligger vackert belägen vid Gäddviken, endast 5 minuter från Slussen. Öppet torsdag – söndag. Besök också Svindersvik bredvid, ett sommarnöje från 1700-talet, som är helt unikt.

 9. Charlotte

  Var ligger Stockholms bästa utsikt då? Om man istället vill ordna egen picknick och söker bästa stället… ?

 10. Maria

  Charlotte: Jag slår ett slag för Skinnarviksberget!

 11. Charlotte

  Tack Maria – ska utforskas!!!!!

 12. Karin

  Jag är inte själv Stockholmsbo, och vet därför inte om stället finns kvar..men jag har bara hört gott om Boule & Berså
  Gällande middag så tipsar jag om Döden i grytan, vet inte exakt adress men ligger nära Odenplan

 13. Maria

  Karin: Boule & Berså verkar finnas kvar så jag har uppdaterat din kommentar med länkar!

 14. Susanna B.

  Tack tjejer för detta inlägg! Massor med bra tips som jag ska lägga till min lista! Oj, oj vad jag längtar hem nu….

 15. Hanna

  Besök Bergianska trädgården och se alla vackra blommor och vandra längs Brunnsviken. Fika eller ät lunch på den nya fantastiska resturangen/caféet i Gamla orangeriet – länge sedan man fick så bra lunch!

  Trädgårdscaféet på Ulriksdal är inte heller fel – den vegetariska buffen slår det mesta.

 16. Susanna B.

  Tack allihopa för alla fina förslag! Nu kanske jag måste stanna i fyra veckor istället för två!!!

 17. Elin

  Jag kör några minitips:
  – hämta upp några chokladpraliner m lakrits och havssalt på Chokladfabriken
  – ta en hämtkaffe på 7-11 och sätt dig på bänk på Monteliusvägen (och få typ samma utsikt som bilden ovan, nästan)
  – eller ät strömming nere vid Slussen (har aldrig provat men det ser lovande ut)
  – kommer du i augusti så kanske du hinner med Smaklust

 18. Maria

  Elin: Bilden är faktiskt tagen från just Monteliusvägen, i den ände som är närmast Slussen! 🙂

 19. Isan

  Restaurang Hälsingborg på Mäster Samuelsgatan. Mycket mycket bra. Och prisvärt! Trerättersmenyer. Vinpaket finns därtill, i de sympatiska formaten “Stort” och “litet” (och “litet” innebär halvglas!). Sa jag att det är bra? Mycket bra.

  / Isan

 20. Anna

  Jag kan tipsa om ett ganska nytt ställe en bit utanför stan, ca 30 min med SL-buss från Slussen – där det verkar som att du hamnar med lite andra tips här… Bistraud heter det och ligger vid Grisslinge-badet, som kan vara värt ett besök det också. God mat, kanske inte nån stjärnkrog men lagom sådär, trevlig service och en helt underbar terass.

  Fiket/bageriet vägg-i-vägg, Systrarna Delselius, har traktens godaste bröd, fika där eller handla hem!
  /Anna

 21. Sandra

  Jag har flera tips. Café-mässigt kan jag absolut rekommendera Café Bulleboden (på parmätargatan på kungsholmen). Allt är hemlagat och ekologiskt, ett helt fantastiskt guldkorn. I samma kvarter finns även Petite France, ett franskt bageri med otroligt bröd och diverse delikatesser (croissants, stans bästa macarons etc). Petite France ligger på John Ericssonsgatan (nära Norr Mälarstrand). Jag tror dock att dessa ställen stänger för sommaren från den 10/7 eller ngt sånt.

  I helgen var jag på restaurang Telegraf i Nacka. Detta ställe är bland det bästa man kan ta sig till om det är fint väder. Utsikten är fantastisk, man sitter precis vid havet och maten var fantastiskt god (och inte alltför dyr).

 22. Susanna B.

  Så härligt många tips! Tack alla ni som har skrivit!!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.