Sushi i Tokyo

En av de saker som jag såg fram emot mest när planerade resan till Japan var förstås att äta riktigt god sushi! I Tokyo hittade vi flera sushiresturanger som serverade sushi på rullband dvs kaiten-sushi.

Det är onekligen ett smart sätt att sushi på. Tallrikarna kostar olika mycket och om man även kan lite japanska så vet man säkert också för hur mycket… Hursomhelst, det blev inte dyrt när notan kom och dessutom så ingår det grönt te till maten.

Helt klart. Det här är den bästa sushi jag har ätit hitills. Det var kul att prova nya udda varianter men som vid flera andra tillfällen i Japan, så hade jag kanske inte riktigt koll på vad jag åt…

Någon som förresten vet vilken sushivariant som serveras med majonnäs och finstrimlad purjolök?

7 kommentarer

 1. monica berg

  Då jag varit i Japan ett par gånger så vattnas det i munnen då jag ser era bilder från olika restaurangbesök favoriter sushi tempura okonomiyaki mums.

 2. Maria.

  Hejsan 🙂 jag är också ett riktigt sushifan, men har faktiskt ätit godaste sushin någonsin i LA! Hur som helst så lagade jag sushi till middag isag, men tycker inte att riset blev perfekt. Har du något tips på bästa sushiriset?

 3. Elin

  Maria, jag har faktiskt aldrig lagat egen sushi. Jag vet att min bror praktiserar för fullt just nu sedan han fick sushiprylar i julklapp, så han kanske har lite nybörjartips. Annars så hade jag nog frågat på ett sushiställe om tips. Åh nu blev jag sugen på sushi…:oops:

 4. Charlotte

  Mmmm – min bästa sushiupplevelse var också i USA (Miami och Key West) I Miami smakade jag FÄRSK riven wasabi – otroligt gott och stor skillnad mot wasabi-paste. I Key west serverades vi en enorm sushi-platå som var som ett landskap med broar, blommor och kreationer som man knappt nändes äta upp… Väldigt gott och vackert och roligt att äta – det var som ett rikigt konstverk! Vi delade på platån mellan 3 pers och det blev lagom, men tog oss hela kvällen att äta upp.

 5. Charlotte

  PS. Finns det något ställe som tillämpar rullbandsprincipen i Stockholm?

 6. Maria

  Charlotte: Det fanns för länge sen i Gallerian, men sen några år ligger Brasserie Tures på den platsen. Känner inte till om det finns något ställe som har rullband i dagsläget.

 7. Matspaning: desserter och bubbel på rullband » Tre tjejer i köket

  […] lockas att plocka många smakupplevelser för att sen betala för antalet tallrikar som gått åt. Ungefär som när vi åt sushi i Tokyo. Nåja det var ett kul koncept tycker jag som jag hoppas sprider […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.