Goda rester

Jag gjorde en stor gryta med tomatsås för ett par dagar sedan. Det mesta gick åt, men ungefär två portioner blev över och frystes in. Ikväll fräste jag lite squash och champinjoner, kryddade med salt, svartpeppar och färsk timjan och hällde sedan i tomatsåsen. När allt blivit varmt tog jag kastrullen från värmen och tillsatte skalade räkor. Klart att servera tillsammans med nykokt pasta och lite pecorino. En galet god middag på mindre än en kvart!

Långkok och storkok lönar sig alltså på flera sätt. Hädanefter kommer det bara kokas tomatsås på stora mängder tomater här hemma! Den bästa räddningen för trista vardagsmiddagar.

6 kommentarer

 1. Karin/Rosa maränger

  Ser mkt gott ut.

  Japp, storkok är praktiskt 🙂

 2. bakmammorna

  Det är perfekt att ha sås hemma sådär och kunna variera det lite till middag- det här såg jättegott ut!

 3. olban

  Har du nåt bra recept på tomatsås? Typ mängd gigantisk?

  Gillar er blogg! : )

 4. Erika

  Kokade en BBQ-sås för ett tag sedan. Passerade tomater, chilisås, Liquid smoke, lök, vin och lite annat smått och sått som fick koka ihop och sedan köras med stavmixern. Det blev ett toppenalternativ till Herr Lomander och co. MEN…dagen efter blev såsen grunden i köttfärssås, bara i med brynt köttfärs och lök. Det blev den godaste KF-sås jag gjort! Krämig och fyllig, dock tyckte maken att Liqudid smoke inte borde varit med, men men….

  Att återanvända mat toppen! 😀

 5. Helena

  -> Erika: Jag blir glad de gånger jag kan pyttsa i rester i nya rätter. Det känns som om jag sparar får mer pengar i plånboken! 😉

 6. Helena

  -> olban: Mitt senaste tomatsåskok gjorde jag på två burkar hela cocktailtomater (Mutti), så någon gigantisk mängd var det inte precis. Jag tillsatte lite vatten, salt, svartpeppar, socker, två vitlöksklyftor och jättemycket färska basilikablad. Hemligheten är att låta såsen puttra under lock i minst en timme. Späd ev. med vatten – den långa koktiden gör att vätskan försvinner. Ibland har jag i en skvätt rödvin eller rödvinsvinäger, men det är faktiskt det enkla som vinner i längden!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.