Curry med kålrot och sötpotatis

Vi serverade denna curry tillsammans med panerade kycklingfileér och ris. Nanbröd är gott till.

Curry med kålrot och sötpotatis

till 2 vuxna och en 2-åring

  • 800 gram sötpotatis
  • 400 gram kålrot
  • ca 3 tsk röd curry (plus lite till att smaka av med)
  • en liten lök
  • 1 burk kokosmjölk
  • ett paket Asiatiska Kryddor från Findus (alternativt en bunt finklippt koriander)
  • 200 gram gröna ärtor
  • smaka av med salt och peppar
  • ev lite vatten att späda med
  1. Finhacka lök.
  2. Skala sötpotatis och kålrot och tärna dem sedan i 2 cm stora kuber.
  3. Fräs löken med 3 tsk röd curry tills den är mjuk i en större stekpanna.
  4. Häll på kokosmjölk, sötpotatis och kålrot. Låt puttra 15-20 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Späd ev med 1-2 dl vatten eller buljong om du vill ha mer sås.
  5. Häll i ärtorna. Blanda ner de gröna kryddorna.
  6. Smaka av med lite röd curry, peppar och salt. Klart!

5 kommentarer

  1. Ann-kristin S

    Låter väldigt gott och ska provas inom kort 🙂

  2. Camilla

    Underbart gott! Tack:grin:

  3. KarinW

    Det där var ett bra tips, håller på att lära mig konsistensen på sötpotatis men curry älskar jag!

  4. Mikael

    mmmm skall testa i dag 🙂

  5. Rotfruktspizza med rosmarin » Tre tjejer i köket

    […] Receptskiss för en bakplåt med rotfruktspizza: 1. Börja med att förbereda rotfrukterna. 500-600 gram behövs beroende på om du har något mer till. Alltså 600 gram om det är en vegopizza medan 500 gram räcker om du har tex bacon också. Jag har använt lika delar av palsternacka, morot och kålrot. (Blir det kålrot över så passar den fint i en curry!) […]

Lämna ett svar till Rotfruktspizza med rosmarin » Tre tjejer i köket Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: