Krusbärssylt med passionsfrukt

Det här blir ett litet terapeutiskt inlägg för att komma över sorgen av sommarens finaste sylt. Eller om det kanske är mer en marmelad. Till att börja med var jag inte speciellt snabb att plocka av årets krusbär. De var som allra bäst när vädret var så där olidligt hett i somras och vi mest gömde oss i den svala källaren hela dagarna. När jag väl kom mig för att plocka av krusbärsbusken var nästan alla bär övermogna.

Det blev 4 dl krusbär plockade till slut som jag kokade med lika mycket socker. Det blev lite för mycket socker. Nästa år halverar jag mängden. Men vad som verkligen gjorde sylten god var att jag rörde ner tre passionsfrukter i hopkoket. Jag kände mig jättenöjd över resultatet men hann inte mer än vända mig om i köket förrän jag tappade glasburken med all sylt i golvet. Man ska inte gråta över kraschad krusbärssylt men visst känns det en smula vemodigt. Om cirka sådär 10 månader är det förhoppningsvis nya bär på krusbärsbusken.

2 kommentarer

  1. Marie

    Nej, vilken otur!

    Klart att det kan kännas lite segt, när man vet det inte går att göra något åt – utan nästa säsong kommer först när den kommer. Och det är ju ett tag kvar…

    Men nu vet du iaf hur du skall göra nästa år!

  2. Anne

    Oh no! Så deppigt. 🙁

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.