Dags för Nämdödagen

Om du inte har något att göra nu på lördag 26/7 och känner dig sugen på en utflykt så tycker jag att du ska komma ut till “min” ö i skärgården och besöka Nämdödagen. Det blir bland annat loppis, auktion och lotteri och så kan man inmundiga den obligatoriska Nämdöburgaren! Kanske ses vi i vimlet? 🙂

Nämdöburgare
Nämdöburgare med bl.a. varmrökt lax och romsås i pitabröd

Till Nämdö kommer man med Waxholmsbåt, antingen från Saltsjöbaden eller Stavsnäs, se tidtabell 17A eller 17B. Bryggan du ska kliva av vid för att besöka Nämdödagen heter Sand och därifrån är det skyltat upp till hembygdsgården.

6 kommentarer

 1. Anna

  Först och främst måste jag ju bara säga att den här sidan är underbar att surfa runt på, vilka recept!

  Jag är ju mackoman alt brödoman och nämdöburgaren ser ut som ngt jag skulle springa långt för, MUMS! Varmrökt lax äter jag dock faktiskt ikväll, men i en riktigt god sallad istället 🙂 Igår åt jag den dock i tunnbröd med saffranskeso och det var kanske likvärdigt er burgare 🙂

 2. Linda

  Den där burgaren ser ut som något värt en skärgårdstur bara den. Vi satt precis här och funderade vart vi skulle ta båten. Det finns ju många öar att upptäcka. Går den månne att få tag på även andra dagar? Burgaren alltså.

 3. Maria

  Sara: Ja det är det!
  Anna: Tack för fina ord om vår sida!

 4. Maria

  Linda: Ursäkta sent svar, men jag semestrar just nu på Nämdö. Kom ut i skärgården – här är det alldeles underbart! 🙂

  Nämdöburgaren är såvitt jag vet tyvärr förbehållet Nämdödagen. Däremot kan man få sig en portion varmrökt lax från Vånö fiskodling på Rögrund, där man även kan njuta av en fantastisk solnedgång. Boka gärna bord innan!

 5. Linda

  Kanske jag får testa att göra en egen variant av burgaren istället! Fin sommarmat. Tack för tips om Rögrund, ska definitivt kolla närmare på det! Det ser verkligen alldeles underbart ut där ute.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.