Fläskfilé med sweet chili-topping

Jag skrotade runt i mataffären i fredags och kunde inte komma på något bra att äta på kvällen. Först hade jag fått för mig att jag skulle krydda en kotlettrad med rosmarin och tillaga i ugnen, men någon kotlettrad fanns inte. Efter att ha stått och tittat i köttdisken en bra stund bestämde jag mig för en bit fläskfilé. Lite av en nödraket, för av fläskfilé kan man alltid få till något bra.

Hemma i köket blev det en superenkel lösning; några msk sweet chilisås och finhackad bladpersilja och tjoff in i ugnen. Till det gnocchis med pesto, en sallad med fetaost och jordgubbar (sältan i osten och de söta jordgubbarna passar bra ihop!) och en fetaost- och yoghurtsås.

Sallad med jordgubbar och fetaost

Till tre personer behöver du:

500 g fläskfilé
3 msk sweet chilisås
1 1/2 msk finhackad bladpersilja
salt
svartpeppar

Gör så här:

Putsa fläskfilén, salta och peppra och bryn den sedan runt om i en stekpanna. Blanda sweet chilisås och bladpersilja och pensla på filén och sätt den därefter i ugnen. Jag hade min gasugn på knappt 175 grader, vilket troligtvis är lite lägre i “verkligheten”. När innertemperaturen var 68 grader tog jag ut fläskfilén, skar den i skivor och lät den ligga en kort stund under folie innan servering (d v s under tiden jag hällde av pastan och fixade med uppläggningen).

Fläskfilé, gnocchi, sallad och fetaostcreme

Det blev en bra fredagsmiddag till slut. Trots bristen på planering.

6 kommentarer

 1. Karin W

  När ska fega jag testa jordgubbar och fetaost? Måste bli snart!

 2. Maria

  Karin W: Kombinationen låter knasig, men det är mycket godare än man kan tro! 🙂

 3. Charlotte

  Vilken sötsur sås använder ni er av? Jag har svårt för att hitta en bra i affären – sweet chili finns det gott om – men kinesisk sötsur sås…?

 4. Helena

  -> Charlotte: Slarvigt av mig – det ska vara sweet chilisås i receptet. Jag ändrar genast! 😳

 5. Charlotte

  Oj då – menade inte att vara petig!! Letar dock efter en god SÖTSUR sås – så tipsa gärna om någon vet en bra…

 6. Mamma Mat

  Mmmm, det lät jättegott. Tack för tipsen.
  Hälsningar Mamma Mat

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.