Blåhed Gastronomi i Jönköping

När jag var i Jönköping i midsommarhelgen hann jag med ett besök på Blåhed Gastronomi och det visade sig vara en riktig pärla för ost-, charkuteri- och godsaksälskaren. Blåhed Gastronomi erbjuder ostar från bl a Italien, Frankrike och Schweiz, lufttorkad skinka i olika varianter, kalkonchorizo, olika sorters grillspett (klara för grillen), en mängd färdiga rätter för take away och en ganska stor cateringmeny. Tjejerna på Blåhed Gastronomi har definitivt många järn i elden!

Jag köpte fikon- och valnötskompott som vi åt tillsammans med krispigt Grännaknäcke och en mild och krämig Bavaria Blu. En god kombo och ett enkelt snacks före eller efter varmrätten.

Grännaknäcke

Grännaknäcke finns förstås att köpa lite varstans runt Gränna, men misströsta inte – återförsäljare finns i stora delar av landet (sök efter återförsäljare här).

Blåhed Gastronomi ligger på Trädgårdsgatan 9 i Jönköping. Obs! Semesterstängt t o m 4 augusti!

3 kommentarer

  1. Sanna

    Bor i Jönköping och har tittat in där ett par gånger, men ännu inte kommit mig för att köpa något. Finns så mycket gött så man vet inte vet man ska inhandla. Men det är rejält fräscht och kul utbud.

  2. Marie

    En halvfransk vän till mig blir nästan arg när jag säger att jag äter ostar som brie och taleggio tillsammans med marmelad – det är helt enkelt fel anser han, man “gör bara inte så”. Vad säger ni om det?

  3. Daniel

    Hej Hopp Gränna knäcke har vi på jobbet men jag tycker inte det är så bra. Lite för tjockt också finns så mycket bättre knäckebröd man kan köpa för dom pengarna tycker jag 🙂 trevlig sommar mvh Daniel

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.